Juuri noin

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281

Vaikeaa tuo on. Prepaid hinta on kyllä härski (jos tuo 60€/GB pitää paikkansa). Sopimuksella on 1GB/kk 32€/IVA ja 5GM/kk on 49€+IVA. Ylittävät gigat 20€/GB tai sitten GPRS nopeus ja flat rate. Sopimus minimi 18kk.

Tuo 1GB riittää juuri ja juuri peruskäyttöön, mutta nettiradiot, videot jne voi unohtaa ja niin, nimeomaan niistä ”tuhannesta” wintoosan ohjelmasta, jokaisesta yksitellen käsipelillä pois ne ”Automatically check and download updates”-hommelit. Samoin winukan päivitykset vain tilaan ”Notify but do not download” ja sitten nettikahvilaan lataamaan ne kun on tulleet… Skypeä voi käyttää, mutta ei videota (ja kohtuudella sitä ääntäkin)…

Laskekaa, että keskimäärin nettisivulla on vaikka max 50KB tekstiä (ja HTML vaatimuksien roinaa) ja sitten kuvat ja muut URI:t, vaikka 2 kuvaa, yhteensä 250KB. Siis 300KB/sivulataus (miinus cache:stä tulevat kuvat jne). Siitä voitte laskea mitä gigalla saa.

Hyvin tuo Vodafonen yhteys on toiminut, mutta itse ohjelma (driverit) pelittää parhaiten Linuxin alla (esmes Ubuntu). Windowsille (varsinkin XP:lle) tehty ohjelma on varsin buginen ja kaatuilee jatkuvasti. Vistan versio on hieman parempi, mutta vaatii siihen saippuapalaan (Huawei E220) flash-pivityksen ja uuden softan ja sitten itse Vistaan päivityksen, että se (Vista) näkee sen purkin CD-asemana. (Oliskohan Vodafonella jo uusi ja toimivampi versio tuosta, jossa Vista ominaisuudet olisi valmiina??). Kaivamalla, vaivaa näkemällä ja osaamalla nuo päivitykset toki löytyy netistä.

Katsastakaa lisädokumentit ADSL-asioista sivuiltamme, http://www.devspain.com (osio FAQ). Yritän johonkin saumaan saada sinne enemmän dokumentaatiota myös tästä 3G puolesta kun sitä niin paljon kysellään… Juuri nyt ei vaan ehdi.