juupa

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
santiago kirjoitti:

Se mikä näissä vaaleissa mua henk.koht. kiinnostaa , on se saavatko ns. pikku-ja vaihtoehtopuolueet ääniä. Sehän vaikuttaisi niin , että ylhäältä annetut vaalilistakuviot ja kaksipuoluejärjestelmä pikkuhiljaa murtuisivat ja maan politiikkaan tulisi uusia tuulia ja todellisia vaihtoehtoja .

CiU eli ”Convergència Democràtica de Catalunya i Unió Democràtica de Catalunya” sai kuusitoista paikkaa, mutta lienevätkö kovinkaan kiinnostuneita ajamaan Andalucian asioita, kun itsellään on melko painava aasi ohjattavanaan.

Vasemmistoliiton ja Vihreiden ’yhdistelmäpuolue’ (pitäisi kai sanoa Vihervasemmisto) ylsi yhteentoista paikkaan, mutta mahtavatkohan sitten löytää keskenään yhteistä linjaa, kun hommat alkavat.

Amaiur, baskien vasemmistosiipi, otti seitsemän jakkaraa, joten paransivat juoksuaan siinä mielessä että aiemmin baskeilla oli baskinationalistipuolue Esquerran turvin öbaut kolme paikkaa tjsp.

Minkäänlaisen ’oikeistolaisen työväenpuolueen’ nousua taitaa Espanjassa olla turha odottaa. Tai ehkä sitten, jos nyt vielä PP:kin sössii postinsa oikein huolella.

Toivottavasti kuitenkin osaa ottaa opikseen PSOE:n virheistä ja ryhtyy ymmärtämään, että Euroopan Unioni, eli Saksa ja Ranska ne Espanjaa kuppaa, jota PSOE ei näyttänyt tajuavan.

P.S. Zapatero sanoi jättävänsä politiikan. Mihinköhän hommaan mahtaa ryhtyä? Suutariksi? 😛