juu vastaillaan

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
santiago kirjoitti:

Pitääkö viiden miljoonan suomalaisen laskea elintasonsa kehitysmaiden tasolle siitä syystä, että vaikkapa Intiaan tai Somaliaan saadaan 100 miljoonaa köyhää lisää, joiden elintasoa voidaan alkaa länsimaiden, mukaanlukien Suomi, tuella nostamaan?

Höhhh..? Ei tietekään pidä. Miksi pitäisi? Intia pysyköön Intiassa ja Somalia Somaliassa.

Mutta jos länsimaiseksi ”elintasoksi” katsotaan se, että ihminen on jokinorsun kokoinen ja syö ja juo itsensä hengiltä, niin kyllä silloin on jotain snadisti pielessä. Luulisi sellaisen öbaut metrisen vyötärön riittävän hemmolle kuin hemmolle.

Sinä Santtu olet kyllä timmissä kondiksessa, tiedän.

Ja mitä tulee ryöstökalastukseen, niin mitenköhän päin suomalaisten naamavärkki vääntyisi, jos vaikkapa russat tulisivat Suomeen vetämään Saimaan ja Päijänteen ja muut pikku sisävesistöt tyhjäksi kaloista ja siihen päälle vielä tyhjäisivät Pohjanlahden, Suomenlahden ja Itämeren Tanskaa myöden? Vastaavaa tehdään maailmalla jatkuvasti.

Ja ettei jäisi epäselväksi, niin kyllähän minäkin sitä tonnikalaa paistelen. Vieläpä sitä vähän parempaa laatua. Sitä, joka alkaa jo olla uhanalaista. Joten jos se loppuu, niin se loppuu silloin minultakin.