juu

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Eipä oikeestaan kannattaisi tälle palstalle kirjoitella, melkein kaikesta tulee ryöppy silmille, mutta sanonpa kuitenkin.

Espanjaan ihan totta matkustaa iso joukko ”haahuilijoita” jotka uskoo itseensä ja mahdollisuuksiinsa. Ja Orkkilaiset ampuu alas senkun ehtii, suomalaiseen tyyliin, ”kun minä en uskalla kokeilla, niin en salli sinunkaan…”On valmis vastaus: et tule onnistumaan.

Mutta kyllä orkkilaiset ovat myös oikeassa, Espanjaan on vaikea sijoittua, jos ei ole riittävää pesämunaa tai alkupääomaa ja espanjan kielen taitoa. Engalannilla ei pärjää, suomen kielestä puhumattakaan. Jos osaa kunnolla espanjaa, englantia, saksaa ja vaikkapa venäjää niin on jo huomattavasti enemmän mahdollisuuksia. Ja mahtavan kielitaidon lisäksi pitää olla jokin hyvä ammattitaito, sellainen, jota Espanjassa tarvitaan, jolla voi erottua edukseen. Vaikkapa lääkäri, sairaanhoitajat myös sijoittunevat hyvin. Niin että aurinkoa kohti, jos on edellytyksiä, muussa tapauksessa voi se konsulinkyyti olla edessä. Ja kuten palstalta huomaatte, niin muilta suomalaisilta ei heru apua, jos tiukka paikka tulee.

Espanja on mukava maa suomalaisille eläkeläisille, joille tulee eläke kerran kuussa. Säännöllinen ja turvattu tulo. Asumiskustannukset ovat Suomen vuokratasoon verrattuna edulliset, ruoka on halvempaa, julkiset kulkuvälineet paljon halvemmat, lääkäri ja lääkkeet ilmaiset, eläkeläiskortilla saa reiluja alennuksia monessa paikassa, ilmasto on miellyttävä ja melkein kaikki palvelutkin saa suomen kielellä.

Sitten toiseen asiaan: Uusi Fuengirola-lehdessä joku kirjoitti huonosta postinkulusta, kirjeet tulevat monta viikkoa myöhässä. Minullakin on tästä kokemusta muutaman vuoden takaa; ihmettelin, minne katosivat minun viralliset postit ja tiliotteet ja ehdin jopa syyttää Espanjan postilaitosta kunnes paljastui, että rakas suomalainen naapurini otti minun postini minun postilaatikosta. Ja miksi? Siksi, että oli niin sairaan utelias ja kateellinen, halusi tietää, mitä minun pankkitililläni on. Niin että, ehkä kannattaa tämäkin ottaa huomioon kun ihmettelee, minne kirjeet katoavat tai miksi tulevat niin myöhään.

No niin, ja sitten kivittämään orkkilaiset…