Juu

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
Arnold kirjoitti:

Kyllähän katalaanit aivan selvästi ovat kansakunta (seitsemän miljoonaa puhuu katalaania), mutta jos se myönnettäisiin, niin pelkäävät, että sitten pitäisi baskitkin tunnustaa kansakunnaksi; ja sehän ei tietyille piireille olisi alkuunkaan mieleen.

Niin. Ahvenanmaa on selkeästi eri kansakunta. -puhuvathan ne suomenruotsia. Ai joo, Lappi on kansakunta. -moni siellä puhuu saamea. Sveitsi pitää jakaa kolmeen osaan, Kanada kahteen, Kiina vaikka kuinka moneen ja moni Afrikan maa ainakin noin 30 osaan kun kieliä on niin paljon.

Arnold kirjoitti:

Katalaanit luonnollisestikin ovat pettyneitä Espanjan hallintokoneistoon, joka nyt riistää heiltä pois jo aiemmin ansaittuja etuja.

Minä antaisin noille mielelläni itsenäisyyden sillä ehdolla, että he maksavat kaiken sen vuosikymmenten aikana infrastruktuuriin ja muuhun kehittämiseen pumpatun rahan korokoineen takaisin Espanjalle (ja korvaavat kaikki ETAN tekoset, tuhot jne muualla espanjassa korkoineen ja kärsimyskorvauksineen). Ilman sulkuja oleva osa pätee myös em. Ahvenanmaahan!