Just näin

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
blues kirjoitti:

Meilla kylla on koko henkilokunta saanut ensiapukoulutuksen. Jopa minakin tiedan miten niita shokkeja annetaan… taitoaan pitavat ylla vuosittaisilla 2 paivan koulutusjaksoilla.
>
Lisaksi meilla on tarvittaessa suora satelliittipuhelin yhteys laakariin joka on jossain pain USA’ta saatavilla 24h.
>
Taatusti on myos Ryanairin kuten Finnairinkin matkustamohenkilokunnalla ensiapukoulutus. Tiettty kuuluttavat jos olisi ammattilaisia matkustajina, hyva niin.

Just näin.

Eiköhän homma ole lentopuolella lakisääteistä kun se on pakollista jopa niinkin ”pienessä” asiassa kuin ”kansainvälisen huvialuksen kuljettajan” tutkinnossa. Näitähän ovat ne henkilöt, jotka ovat suorittaneet esimerkiksi suomessa merenkulkuhallituksen (nimi oikein?) rannikkonavigaatio-tutkinnon (siis sen saaristonavigaation jälkeinen osa) ja saaneet sen veneilytodistuksen sieltä purjehdusseuran kommodorilta tai ovat sitten avomerilaivureita. EA1 (ja EA2, jos ykkönen vanha) ovat siis pakollisia. Huvialusluokassa A2 alkaen oli pakollinen myös radio- sekä tutkankäyttäjän kurssi. Tutkapuoli taisi kyllä muuttua ihan vasta…..

Tämä pointtina sille, että ensiapukoulutus on ohjelmassa esimerkiksi jo ennen sitä kun kouluttaudut vaikkapa avomerinavigoinnissa maapallon kaareutuvuuteen perustuviin laskutoimituksiin ja siihen kun se GPS ja muut vehkeet ei pelaa ja sähköt on aluksesta poikki ..eli aurinko- ja tähtimittaukseen sekä muihin hätätilanteissa tarvittaviin käsipelillä; kompassilla, kartalla, viivottimella, harpilla ja sekstantilla tehtäviin navigaatiolaskuihin!