Just

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
santiago kirjoitti:

Täällä ei kentällä ketään kiinnosta Schengen -alueelta tulevat turistit. Vielä vähemmän paikan päällä.
Toista se on Suomessa , esim. satamissa pyörii kaikennäköistä rajavartijaa, poliisia , tullimiestä ja muuta inspektoria kuin persekärpäsiä.
Ainoa maa euroopassa , missä rajalla on jotain kontrollia.
Tämäkin kontrolli vain oman maan kansalaisille, ettei tulisi liikaa viinaa ja tupakkaa ilman veroja maahan.
Kaikenmaailman romanialaiset ja bulgarialaiset rikolliset sensijaan kulkevat vapaasti.
Ja meinasi unohtua , jokuhan voi yrittää salakuljettaa suomeen auton ilman veroja.

Just niin! Ei espanjassa ketään kiinnosta, jos olet täällä ja tuot mitä tuot kun vain olet EU:n sisältä. Jos et, niin sitten onkin ”konepistoolit selässä”.

Suomalaisena voi huoletta olla ja kukaan ei kysele teiltä yhtään mitään. Paitsi ehkä Guardia Civil jos se epäilee autossa olevia huumeita, varastettua kamaa, laittomia siirtolaisia jne. Jopa siinäkin tapauksessa sen suomalaisen henkkarin näyttäminen toimii (kun vain näyttää varovasti ilman äkkinäisiä liikaliikkeitä varsinkin jos ne on niitä paikallisia ”squad-joukkoja” konepistooleinen 🙂 …ne kyselee yleensä vasta jälkikäteen…!

Yleinen käytäntö on kuitenkin se, että täällä (poiketen suomesta? -en tiedä), poliisi on kaikkien ystävä (paitsi ne rajuimmat commando-kaverit) ja niiden kanssa voi neuvotella. Jos teet jonkun rikkeen, esimerkiksi liikenteessä niin voit sanoa, että ”kylläpä tuo liikennemerkki on typerästi laitettu”, jolloin ne sanoo, että ”no, niinpä on, no menehän nyt siitä, hyvää matkaa vaan…”.