Juoppohulluus

LINKKI

matkailevaperhe
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2013
Kirjoituksia: 31
Vastauksia: 194
mañana kirjoitti:

”Auton saa tuoda enintään kolme kuukautta ennen muuttoa.”

Riittääkö siis, että auto on ollut omistuksessa kolme kuukautta jos auton saa tuoda Suomeen kolme kuukautta ennen muuttoa jos vuoden asuminen Espanjassa on jo sitä ennen täyttynyt vaikka en olisi omistanut autoa Espanjassa vielä sitä kuutta kuukautta?

”Lisäksi ajoneuvo tulee ilmoittaa verotettavaksi 18 kuukauden kuluessa muutosta”.

Saanko siis ajella Espanjan rekkareilla Suomessa sen 18 kuukautta? Tai jos kilvet vaihdetaan ensin väliaikaisiin ja sitten pysyviin, onko verot maksettava vasta 18 kuukauden kuluttua autojen tuomisesta Suomeen? Lasketaanko auton käypä arvo siitä hetkestä eli kun olen jo ajellut 18 kuukautta autolla vai siitä hetkestä kun autot tuodaan Suomeen? Pienemmän auton kohdalla veroa ei tule maksettavaksi, mutta suuremman kanssa tulee jonnin verran.

Kiitos!

Olen vastannut tähän jo tyhjentävästi aikaisemmin sinun omassa ketjussasi. Muistissasi täytyy olla vakavia häiriöitä. Toinen vaihtoehto on, että kyselet ns. lämpimikseen, jotta sait pikkasen juttua aikaiseksi ja pääset kehuskelemaan itsellesi tärkeällä asialla eli autolla. Koska olen empaattinen kanssaihminen niin toteutan toiveesi kysymällä: ooooooh! oletko muuttamassa suomeen? ja auton kanssa vielä? ja ehkä vielä toisenkin auton kanssa jonka olet alunperin tuonut suomesta? millasia autoja sulla on? sen karvalakki tt:n lisäksi sekä tietysti sen uusimman ”kaunottaren” sen 7-paikkaisen mielikuvitusauton kanssa josta eilen kerroit? oletko kauan asunut espanjassa? miksi haluat muuttaa takaisin? onkohan tämä iso prosessi? miten muutto? voi kamala, tää on varmasti iso askel elämässä. Erät tuttavaperhe on viemässä 5 lentokonetta, kuusi kaunotarta (eli helikopteria) ja kahdeksantoista moottoripyörää, neljä venettä ja purkavat vielä yhden hirsitalon ja vievät sen rungon Suomeen.

Jatka tintolla! 🙂