Juomaraha on osoitus sivistyksestá (tai sen puutteesta)

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini Tipin määrä Juomaraha on osoitus sivistyksestá (tai sen puutteesta)

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Kun Espanjalaisesta káytánnöstá juomarahan suhteen puhutaan, niin lienee sopivaa tarkistaa asia espanjalaisista tapaoppaista, joita netistákin löytyy. Maassahan tulee olla maan tavalla, eikö vaan…

”El diccionario de la Real Academia Española la define como: Agasajo que sobre el precio convenido y como muestra de satisfacción se da por algún servicio.”

=Real Academia Española-sanakirjan mukaan propina lisátáán loppusummaan osoituksena tyytyväisyydestä…

”La propina es una muestra de gratitud. En ningún momento la propina rebaja ni al que la da ni al que la recibe (cuando no se da algo tan irrisorio que sea molesto para el que la recibe). Como bien dice la definición es un agasajo, una muestra de nuestro agradecimiento.” = Juomaraha on ”kiitos”; missäán tapauksessa se ei halvenna vastaanottajaansa eiká antajaansa.

”En España la propina es un gesto de cortesía que se da por lo que estimamos ha sido un buen servicio, pero en ningún caso es una obligación o una costumbre ”casi obligatoria” como en otros países.”
=Espanjassa propina on kohteliaisuusele, joka osoittaa, ettá olemme tyytyväisiá saamaamme palvelukseen, mutta koskaan se ei ole pakollinen tai ”melkein pakollinen” tapa, kuten joissakin maissa.

”Una cosa que debemos tener en cuenta, es no utilizar la propina para descargar ese montón de monedas, de pequeño importe (calderilla), para dar la propina. No hace muy buen efecto.”
= propinana ei pidä antaa epämääräistä läjää taskunpohjalle jääneitä pikkukolikoita, se ei anna antajastaan hyvää kuvaa.

”Recuerde, que la propina es un gesto de gratitud, de cortesía no de caridad.”
Muista, että propina on kohteliaisuutta, ei köyhäinapua.

Lisää káytösohjeita: http://www.protocolo.org/social/etiqueta_en_publico/la_propina_cuando_darla_cuanto_dar_a_quien_dar_la_propina_.html