Jumalien murheet

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
Vilperi kirjoitti:

Minkkihän lähti jo 30 luvulla leviämään tarhakarkureista ja on eräs luonnon pahimmista vihulaisista, eikä näiden kettutyttöjen toimet ole ainakaan yhtään vähentäneet kantaa.
Samoin länsisuomen supikanta on lähtenyt tarhakarkureista, itäisestä kannasta osa on tarhakarkureita ja osa venäjältä tulleita, tosin nekin pääosin tarhakarkureita sen maan toimesta.
Kummankin osalta peli on menetetty; niitä ei enää saada pois millään konstilla, joten ovat jo kantaeläimiä vaikka lainsuojattomia ovatkin. Mä olen paikallista kantaa rokottanut koirieni kanssa parisenkymmentä vuotta ja n. 200 on päässyt supien taivaaseen eli n. 10 kpl vuosittain.Parista nahasta on supihatut teetetty. 🙂

No voi helevetti sentään – ei sieltá russian puolelta mitáán hyvää ole koskaan tullu! Niinkö???

Ja koko tämä keskustelu, jota käydään toki muuallakin kuin orkin palstalla, näistá ei-luontoon- kuuluvista-lajeista saa kyllä minun otsasuonet pullottamaan ja niskan punottamaan. Jumatsuka-jumaliako ihmiset ovat -ihmistenkö kuuluu päáttáä mikä kuuluu luontoon ja mikä ei!!! 🙁 Voi xittu sentään!!! Ja aivan ilmeisesti nämá luontoon kuulumattomista lajeista vaahtoavat eivát ole koskaan eikä ikinä kuulleet kantojen vaihtelusta ja lajien leviámisestä. Mitenkäs muuten sinne suomeen olisi elukat ja kasvit koskaan kulkeutuneet muuten kuin vaeltamalla. Elintilaahan se vaati saksalainenkin.

Joka vuosi on metsástájä-lehdessä ja muissa tosi-mies-julkaisussa itkuvirsiá siitä, kun villit kissat, supikoirat, minkit tai mitká tahansa tekevát lintupoikueille ja jänispoikueille hallaa syömállä poikasia. No, miksiká ei- ihmisillekö ne kaikki elukat pitäisi säástää ammuttaviksi. Mikä erityinen omistusoikeus ja tappolupa ihmisillá on??’ Toiset elukat ottaa nálkáänsá ja suomi-jussit ampuu ihan huvikseen. Pska!!

Tällä samaisella jumala-mentaliteetilla ammuttiin vielä muutama vuosikymmen sitten kaikki haukat ja kotkat, jotka pyssyn eteen sattui-verottivat kuulemma riistaa. Ja ihan samalla periaatteella tapettiin sudet ja karhut, myrkytettiin ketut, náádát, hillerit. On varmaan mukava olla Jumala, tulee kova olo! Ja sitten itse haulikon ja taskumatin kanssa metsáán vonkaamaan josko osuisi lintu tai jánis sopivasti hollille. Tai viiden metrin korkeudelle lavalle hirviá tähtäámään, kunhan ajomiehet ensin luontokappaleen siihen lavan eteen ajavat. Sitten uskaltaa poksauttaa korkealta, eipá páäse elukka päälle tulemaan, jos vaikka sattuisi huonosti osumaan ja haavottamaan. On kuulkaas tosi miehekástä, oikein machoa urheilua támá metsästys!!!

Ja tätä samaa jumala-linjaa on Suomessa noudatettu muissakin asioissa, tuleepa mieleen metsánHOITO. Muistan oikein hyvin, miten piti metsistá hávittáá roskapuut, lentolevitettiin myrkkyä ja jokainen eteen osunut koivu, haapa ja pihlaja lyötiin alas. Eivát kuulemma kuuluneet ja mahtuneet talousmetsáän. Ja kaikki suot ojitettiin ja hapan vesi juoksutettiin járviin ja lampiin ja kaikille kuivatetuille soille istutettiin mántyä. Ja mitá siellä nyt kasvaa – járvissä leváá ja suolla käppyröitá. Jumalaista touhua. Ja viimeisin, minkä olen kuullut näiden paikallisjumalien silmáá háiritseván on lupiini. Se pitás saada suomen ihanasta luonnosta ihan kokonaan pois – vie kasvutilaa kotoisilta lajeilta. Voi hyvat hyssykát!!

Ja että minkkikö on luonnon pahin vihollinen?? Kappas vaan, mistähan minkki sitten on kotoisin, minä kun olen aina luullut, ettá se on ihan alkuperäinen luonnon eläin, joka on vain otettu ja vangittu minkkitarhaan. Ja ihan samat supista, luonnosta sekin on vangittu tarhaan, joten kun se karkaa, niin se vain palaa sinne minne kuuluukin.

Kettutytöt haluaa vain parasta eláimille, mutta valitettavasti saavat vapautuksillaan vain kársimystá aikaiseksi. En katso kärsimykseksi sitä, että minkit syövát suomi-ukoilta metsálinnut, vaan sen, että nämä häkeissá sukupolvia eláneet ja yleensá huonokuntoiset elukkaparat eivát kykene löytámáán ruokaa metsástá omin voimin. Ruuaksi sopivia lintuja ja jániksiä on vähán, tosimiehet ovat huolehtineet kannan rajoittamisesta kiitettáván tehokkaasti. Pakolaiset siis kuolevat nälkáän ja sairauksiinsa ja se on se kársimys.

Ja ihan samasta syystá kannatan ”ylimäáräisten” kissanpentujen ja koiranpentujen lopettamista ihan pienenä. Ja sillá tavoin, että niiden ei tarvitse kársiä. En näe mitään járkeá siiná, että elukkaparat annetaan jollekin satunnaiselle kulkijalle ns. lemmiksi ilman että on mitáán takeita siitá, miten támá eláintáán hoitaa ja käsittelee. Kivuton kuolema on minun mielestáni miljoona kertaa parempi ratkaisu kuin joutua potkittavaksi tai jonnekin navetan nurkalle lyhyeen liekaan koko elámán ajaksi. Ja osahan náistá hetken mielijohteesta otetuista lemmikeistá sitten hylátáán tai viedáán moottoritielle. Itse en tuohon halua koskaan syyllistyá, jos minun koirani saa pentuja, tutkin kyllá erityisen tarkkaan, löytyykö niille kunniollinen ja luotettava koti ihan koko elámán ajaksi. Ja jos ei löydy niin sitten joko pidán kaikki itse tai toimitan ne piikille.Ja näin toivoisin muidenkin toimivan. Jokainen kärsimys on liikaa.