Joulupukkiasiaa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat PULINABOXI 71 Joulupukkiasiaa

LINKKI

aristoteles
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.07.2006
Kirjoituksia: 11
Vastauksia: 210
dreamer kirjoitti:

Eksyin kanssa päivänä eräänä tuonne joulupukin (kirjepalvelu) sivuille ja Aristoteleen luin käyneen kiinassa kertomassa joulupukin tarinaa… Onko tämä samaa projektia kiinassa suomalaisine joulukylineen, jossa on ihan aito suomalainen joulupukki ollut jo useamman vuoden?

Kerroppa tarkemmin tuosta havainnostasi.

Suomessa on aika paljon yrittäjiä, jotka tekevät Joulupukkiperformansseja eri puolilla maailmaa. Kaikki ovat oivaltaneet sen, että ainoastaan korkea ammattitaito ja laatu on se, joka vetää. Rovaniemellä on oivallettu asia niin, että parran takana olevia on alettu valmentamaan erilaisilla kursseilla. Mm Lapin yliopisto on järjestänyt ko. kursseja. erinomaisella menestyksellä.

Tavoitteena on ollut se, että kaverit, jotka maailmalla kiertävät tuossa tärkeässä roolissa, olisivat todella ammattitaitoisia ja pystyisivät laadukkaasti edustamaan tuota arvon herraa. Kielitaito on tärkeä ja pitää pystyä antamaan lausuntoja suorissa TV-lähetyksissä jne.

Toisaalta on mahtavaa, että maailmalla jo monet suuret yritykset ovat oivaltaneet sen, että aito Joulupukki tulee Suomesta ja siitä kannattaa myös maksaa.

Tässäkin mielessä Suomi on hyvin paljon edellä muita, vrt. mm. tanskassa järjestettävät joulupukkien kaljanjuontikilpailut jne. Täällä espanjassakin oli joku motskariporukka pukeutunut joulupukeiksi, Taisi olla norjalaisten idea. Höh Höh.

Täyttä hömppää verrattuna Suomen Joulupukin juttuihin.