Joulun tuntumassa …

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Pulinaboxi 58 Joulun tuntumassa …

LINKKI

Old Chap
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Terveisiä vaihteeksi täältä helteisestä hymyn maasta. Kaikki hyvin vaikka joulu tulee …

Buddhalaisuuteen ei millään tavalla liity tuo muinaisen poikalapsen syntyminen, joten täällä Thaimaassa joulu on ihan expattien juttu – tai niiden, jotka johonkin paikallisesti katsoen vieraampaan uskoon ovat hurahtaneet.

Entä meillä sitten? Kakarasta alkaen olen tykännyt joulusta ja sen tunnelmiin herkistyy tietenkin helposti varsinkin silloin, kun kuuntelee perinteistä joulumusiikkia. Ajattelinkin viikonloppuna soitella muutaman niistä parhaista, joita mulla on kovalevyllä tallennettuina. Prinsessa puolestaan touhuaa kysellen, onko jotakin millä hän voisi mua tämän merkkipäivän kunniaksi ilahduttaa. Ehei, otamme joulun vastaan ja ohitamme sen levollisesti.

Kävimme kuitenkin isossa marketissa ja ostimme terassin kaiteelle pienen muovikuusen ja siihen välkkyvät värivalot. Ja kyllä se on vähäisenä varsin nätti sitten, kun pimeä ilta laskeutuu. Yhdessä urbanisaatiomme lähitalossa asuu ruotsalainen perhe, joka on puolestaan roikottanut talonsa koko etuseinälle välkkyvän valomeren. Ainakin ohikulkijoiden iloksi. Mutta tavallisten thaimaalaisten asuttamalla lähialueella ei muutoin ole jouluun viitteitä kuin vaalijulisteet – nyt sunnuntaina eli aaton aattona nimittäin ovat ensimmäiset parlamenttivaalit sitten viime vuoden syyskuun sotilasvallankaappauksen. Äänioikeutettuja Thaimaassa on noin 45 miljoonaa ja kansanedustajia valitaan yhteensä 480. Ensi viikosta alkaen kuulemme sitten, kumpi kahdesta pääpuolueesta ryhtyy toteuttamaan lupauksiaan.

Mutta tuosta joulusta. Vuosi sitten vein prinsessan kalaravintolaan missä valitsimme altaassa uiskentelevista hummereista yhden isoimmista – ja kaikkein kiukkuisimman tuntuisen – jonka kyyppari sitten kaapaisi haaviinsa ja vei keittiöön valmistettavaksi. Unohtumaton jouluateria ainakin laskun loppusumman osalta (täkäläisittäin), joskin monella tapaa muutoinkin onnellinen.

Suomalaiset perinneruuat syötin prinsessalle jo parisen viikkoa sitten yksissä pikkujouluissa, joten aattona maistelemme jälleen jotakin muuta. Sen verran joulua sentään, että pukeudumme hieman fiinimmin ja syömme tavallista paremmin.

Että sellaista, ennenkuin taas hyökkään jatkamaan arkisia puuhiani, projektia jonka saan valmiiksi sopivasti tällä viikolla ja sen päälle ehkä aktivoidun uudelleen juttelemaan täälläkin. Nyt olen mieluummin antanut ylimääräiseni prinsessalle, joka on edelleenkin lämpöinen lemmikkini pitäen mua hyvänä. Olen siis onnellinen mies ja – kuherteleminen on kivaa!