Joululahjan vero

LINKKI

kris
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Tarkkaa tietoa minulla ei ole, mutta ei tuo mahdottomaltakaan kuulosta. Espanjassa perinteiset ”joulukorit” on teillä siis laitettu jostain syystä kohtaan ”retribuciones en especie” eli palkansaajan loutaiseduksi. Yrityksellä lienee siihen jotkut verotekniset syynsä, siitä voi sitten olla montaa mieltä onko tuollainen sitten mielekästä tai reilua vai ei.

Tietääkseni (taas ihan mutua) yritys kai kuitenkin voisi antaa korin ihan lahjaksikin, en muista itse maksaneeni veroa työnantajan joulukorista, mutta siitá on kyllä jo useampi vuosi aikaa niin että lainsäädäntö voi olla muuttunut.

Ehkä yritys on niin iso että korien kokonaisarvo on niin suuri ettei verottaja voisi olla siihen puuttumatta? Eikös Suomessakin verottaja jossain kohtaa puutu siihen, jos yritys antaa vaikka jotain palkintomatkaa tai -viikonloppua lahjaksi henkilökunnalle. Parin kympin korista verottaminen tuntuu vähän kohtuuttomalta, mutta jos yrityksessä on tosi paljon koreja…?

En voi olla miettimáttá ettá satut olemaan juuri Kataloniassa, heikáläisillä kun on aikamoinen penninvenyttäjän maine. 😉

Joka tapauksessa: qué aproveche, toivottavasti korissa on maukas sisältö!