Jouluaamun aikaan kaukomailta …

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat PULINABOXI 59 Jouluaamun aikaan kaukomailta …

LINKKI

Old Chap
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386
ronkeli kirjoitti:

Hän puuttuu elegantisti töppäyksiin tai aiheettomiin asioihin.
Eikä silti nolaa ketään, vaikka helposti voisi.

Elegantti on muuten kaunis sana, joka kuvaa mielestäni paljon paremmin rouvaa itseään, niin avattaren hahmona kuin tasapainoisen tuntuisena ihmisenä. Olet mulle enkeli.

Nolauksista puheenollen myönnän, että välillä tekisi mieli sivaltaa joku tyhmyri puolestavälistä poikki – kuten matkamies lienee oivaltanut mun mielelläni oireilevan. Vaan kun pienenä jo opetettiin sisäsiistiksi ja nyttemmin vielä prinsessa rinnallani opettaa hillintää – sanoen, että ihmisiin pitää suhtautua samoin kuin itikoihin: Moskiitot saa läiskiä littanaksi, koska ne purevat sinua. Mutta semmoiset voi huitaista vain pois, jotka eivät suoranaisesti tee itsellesi mitään pahaa.

carina kirjoitti:

Meidän jouluaattomme on pulkassa ja on jouluyö, jolloin kuuluukin valvoa …

Olipas rauhoittavaa rupattelua kolmen pojan äidin leppoisasta joulunvietosta. Oikein portviinin kera (sain oitis hyviä makumuistoja kielelle). Sanoin jo tuolla ketjun aikaisemmassa vaiheessa, että saan noista kertomuksistanne itselleni juhlien tunnelman tuntua tänne, missä joulusta ei muutoin ole kuin kaupallisia aavistuksia.

Meilläkin se on näissä olosuhteissa kaikkea muuta. Prinsessa tosin on uteliaana huolehtinut, että saisin kaikenmoista mitä siihen kuuluu, mutta olen yrittänyt vakuuttaa, ettei se silleen synny. Tarvitaan myös pohjoista kaamosta, lapsikatraiden vilskettä ja hermostuttavia valmisteluja. Sekä jo lapsuudesta asti kasvaneita muistoja.

Sitten se tuli kipeäksi. Eilen aamulla prinsessa valitti tautista oloa, joten päätimme siirtää jouluaaton toiseen ajankohtaan ja nimesimme eilisen ihan arkiseksi maanantaiksi. Joten jonakin toisena päivänä sitten pukeudumme hieman tyylikkäämmin ja ajelemme johonkin kaukaisemman rannan kalaravintoloista syödäksemme juhla-aterian. Että semmoinen joulu.

Suomalaisissa ravintoloissa ja baareissa näillä nurkilla (niitä on täällä kymmenittäin) oli huhujen ja netistä kaivelemieni tietojen mukaan kinkkuja ja laatikoita yllin kyllin. Yhdessä pitopöytää luvattiin pitää yllä aina aamuun asti. Ja päälle karaokea, salmaria, tonttulakkeja ja örvellystä. Sellaiseenkin menoon riittää asiakkaita. Yhdestä nettikeskustelusta havainnoin, että erään baarin isännällä oli asiakkaan kuvauksen mukaan kaksi naulaa päässä. Ööö…

Minullakin on kolme poikaa. Muistivat meitä puhelimitse ja toivottivat kaikkea hyvää. Lapsenlapset kiittivät kiltisti siitä, että saivat rahaa. Mitä niille täältä paketteja lähettämään, kaupoissa kun on enimmiltään samaa kuin sielläkin. Ja varsinkin vaatteiden kanssa on vaikeaa heti, kun kasvavat vähänkin kouluikäisiksi. Tarttisi osata valita niin makeita kuteita, että kaverit olisivat kateellisia. Mutta kun ei ole enää näppituntumaa.

Tässä on nyt kuitenkin Siirin päällä semmoinen asu, jonka osasin täältä ostaa.

Täkäläinen tapa käyttää koulupukuja on erinomainen. Ei tule kinaa siitä, mitkä merkkifarkut maksavat mitäkin ja kenen vanhemmilla on varaa rahoittaa kalleimpia merkkivaatteita – tai kuskata feikkejä kaukomailta.

Tämä on lempityttöni Fay, yleisten koulujen ihan yleisimmässä kouluasussa. Jotka ovat muuten aina puhtaan hohtavia, sillä yleisestä ensivaikutelmasta huolimatta thaimaalainen äiti pyykkää perheelleen varmasti enemmän kuin länsimainen sisarensa.

Mutta tälleen. Jouluaamuna vuonna 2550 – edelleenkin kaikille pohjoisille kansoille hyvää toivottaen … OC