Jotakin tänäänkin

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat PULINABOXI 32 Jotakin tänäänkin

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Tuo oli siis torstaina ja nyt on perjantai. Hiljaista täällä boksissa, kun ei kukaan pulise mitään. Mutta sehän johtui siis osaltaan siitäkin, etkun en minäkään … joten täältä taas pesee sitten, vaikka ei olisi asiaakaan. Saadaan ainakin lodju taas listan yläreunaan, jolloin ehkä joku muukin …
——————————————————————————————–

Olin tänään yhtenä mukana perustamassa eräänlaista yhdistystä tai klubia tänne Pattayalle. Aikaisemmastaan täällä on jo varsin vireästi toimiva Expats Club, joka kokoontuu viikottain ja missä ekspatit (ulkomaille asettautuneet) tapaavat ja auttavat toisiaan mm. välittämällä toisilleen tietoja ja kokemuksia (justiinsa silleen kuin Orkissa tapahtuu).

Nyt samaan toimintaan liittyy sitten myös suomenkielinen klubi, joka pantiin alulle muutaman miehen (!) voimin. Hyvin olivat alustaneet, joten perustaminen sujui selkein vedoin. Tapaamme sitten aluksi tasan kahden viikon välein kello yksitoista (aamulla), ensimmäisen kerran jo ensi maanantaina. Aina samassa ravintolassa. Sama paikka, sama aika jne. ihan kuin orkkisopalla tavataan konsanaan.

Tuommoisella toiminnalla on tärkeä merkitys monelle, joka muutoin jäisi vaille yhteyksiä ja monasti vain huhupuheiden varaan: ”Tiedätkö?” … ”Olen kuullut jonkun sanoneen, että asia mahdollisesti olisi niin.” Kun isolta porukalta kysyy, saattaa paikalla olla joku, joka todella tietää ja jos ei, niin ainakin seuraavaan tapaamiseen mennessä asiasta saadaan otettua selko (toimeenpaneva johtokunta). Lisäksi voidaan kutsua mukaan asiantuntijoita, jotka kertovat syvällisemmin jostakin aiheesta.

Orkkisoppa on lähtenyt hyvään vauhtiin ja uskon sen kehittyvän ajan mittaan aina vain paremmaksi tilaisuudeksi, missä hyvän yhdessäolon lisäksi voidaan välittää tärkeitä tietoja ja kysellä myös muilta ekspateilta asioita, joita ei ehkä halua täällä kirjallisesti ilmaista. Ja saada silleen myös henkistä ravintoa.

Vielä sitten sekin, että varsin tärkeää voi monelle olla mahdollisuus yleensä vain tavata muita suomalaisia. Vaikka tapaakin kuppilassa ja vaikka olisikin tullut joskus sanoneeksi, ettei ikinä halua ryhtyä istuskelemaan suomalaiskuppiloissa. Kun tälleen se on toisenlaista. Täyttä asiaa ja yhteydenpitoa muihin ihmisiin. Ettei tule ikävä tai pääse nälkä yllättämään.

Mitäs siihen sanotte?

P.S. Tuosta tapahtuneesta tulee raportoimaan ainakin yksi vanha espanjansuomalainen, joka on nyttemmin thaimaansuomalainen mitä suurimmassa määrin (toisin kuin minä, joka putoan vähän kuin väliin), eli monille Aurinkorannikon oleskelijoille tuttu Gizmo. Hän tuottaa täällä suomalaisaviisia Thaimaan Suomalainen, johon voit tuon linkin kautta huviksesi tutustua.