Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Yleistä asumisesta ja elämisestä › Eläkeläisen muutto espanjaan › jotain tietoa , osa II, pateq
Jatketaan siitä mihin edellinen kommentti päättyi.Kun me selviteltiin muuttoon liittyviä asioita ,verottajan , kelan ,vakuutusyhtiön , postin ja ties minkä instanssin kanssa ,kohtelu oli joka paikassa vähintään asiallista ,voisi väittää jopa erittäin ystävällistä.Näin Stadissa ,asia voi olla toisin muualla Suomessa?
Muuttoilmoitus on tehtävä ja vaikkapa postista saa kyseisen lomakkeen ,samoin maistraatista.
Siinä tulikin jo osoitteenmuutos/postin siirto ja muuttoilmoitus hoidettua.Sitten tietenkin kaikki muut tahot kuten ,lehtitilaukset,vakuutukset ,puhelimet, laajakaista, sähkö- ja mahdolliset muut vastaavat sopimukset.
Sitten vaan Espanjaan.
Jos verotuksen haluaa tänne , yhteys asianhoitajaan tai verovirastoon, pankkitilin avaus, Nie -tai residenciapapereiden hankinta, kirjautuminen asuinkunnan asukkaaksi ja se taitaa olla siinä.
Jos et muuta verotusta Espanjaan, Suomi verottaa ihan samojen taulukoiden mukaan kuin ennenkin.
Asunnon vuokraukseen ja asianhoitajan valintaan pätee samat asiat kuin Suomessa, eli jos ei itse tunne ketään tai ei ole ketään suosittelemassa ,mistä sitä voi tietää.
Meillä itsellä on verotuskiemurat parhaillaan käynnissä ja niihin liittyy määrättyjä aikataulutekijöitä.
Prosessi ei ole mitään avaruustiedettä, mutta mä en vapaaehtoisesti alkaisi siihen itse. Ja luultavasti asiantuntijan tehdessä toimenpiteen mä säästän palkkion pienempinä veroina?