Jotain tietävänä?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat canarialla tärisee Jotain tietävänä?

LINKKI

Nimetön Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia: 232
Vastauksia: 2467
Ritacasanueva kirjoitti:

tahan vuosi sitten tehtyy niin kylla on aika kuollut. Nuo vahaiset kalat ovatuineet sinne varmaan jalkeenpain?

Kun ikäni olen kalastellut,niin ensimmäiseksi herää mieleeni kysymys, että onko kuvaus tapahtunut tarkalleen samalta kohdalta?
On paikkoja joissa kalat viihtyvät vuodesta toiseen johtuen ravintotekijöistä ja monia sellaisi paikkoja missä niitä ei ole lainkaan.
Tässä hyvä esimerkki: Tätini oli ammattikalastajan emäntänä affenanmaalla ja kun verkkojata vedettiin siian kalastamiseksi, niin määrättyjä maamerkkejä oli pakko seurata saalista saadakseen; muutamia kymmeniä metrejä sivussa, niin kalaa ei tullut lainkaan.
Tuli testattua kun hän oli kertonut ne linjat ja enhän mä nuorena miehenä sitä uskonut! 😉 Lipesin linjoista ja saalista ei todellakaan tullut ja vastaavasti kun linjat piti tarkalleen, niin tyhjää verkkoa ei tarvinnut nostaa! 🙂

Totta hitossa tuolla tapahtuu nyt muutoksia myös kalaston suhteen; eihän kalatkaan nyt niin tyhmiä ole, että rikkivedyn sekaisessa vedessä uisivat koska myös ravintoeliöt karttavat näitä paikkoja.
Tulee viemään vuosia, että tilanne palautuu ennalleen ja samalla paikalliset kalastajat joutuvat etsimään uudestaan paikat mistä saavat saalista.
Sitä en tiedä, että tuleeko noiden vedenalaisten purkauksien yhteydessä sitten ravinteita myös mukana, jolloin pieneliöt palaavat purkausalueille ensimmäiseksi ja niiden perässä myös kalat kunhan vesi on taas riittävän hapekasta eliötoiminnalle.
Kun joskus tilanne rauhoittuu, niin siinä on mahdollisuuksia kaikkiin suuntiin; täysin kuollutta aluetta/erittäin kalarikasta aluetta tai jotain välimuotoa.