Jossittelu jatkukoon?

LINKKI

Lumenluoja
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.02.2010
Kirjoituksia: 55
Vastauksia: 1489
santiago kirjoitti:

Sihdatkaa katse tulevaisuuteen uuden vuoden kunniaksi. Taitaa kaikki nykytieto mennä uusiksi siinä vaiheessa kun rahaliitto puretaan siinä mielessä kuin se nyt toimii.
Nämä heinäsirkkamaat etelässä ja vähän pohjoisempanakin,joko eroavat tai erotetaan yhteisvaluutasta ja vanhat kunnot pesot palaavat kuviohin Espanjassa.
Siinä samassa kaatuu sitten koko Eu, tai sitten ei.
Jos ei , luultavasti Saksa ja Suomi ainakin tulevat olemaan siinä joukossa jotka säilyttävät euron.
Tästä seuraa monenlaista mielenkiintoista. Kuten se , että rahan vaihtokurssit tulevat hakemaan oman tasonsa joten voi käydä niinkin , että Espanja tulee olemaan taas halpa maa vaikkapa suomalaisille.
Mitä se vaikuttaa nimenomaan asuntojen hintoihin, nimenomaan ns. loma-ja ulkomaalaismarkkinoilla jää tietenkin nähtäväksi.
Nytkin tavalliset asuntomarkkinat ja vaikkapa Costan parempien alueiden markkinat ovat aivan eri maailmoista.
Tässä vähän uutta pureskeltavaa.Muuten jutut toistavat jo liikaa itseään, monen vuoden takaa.

Ja vastasit itse: ” … että Espanja tulee olemaan taas halpa maa vaikkapa suomalaisille”. Eli myös asuntojen hinnat laskevat kun niitä ei nyt kukaan osta ja kun ostovimma palaa, niin hinnat nousevat – ok? Nyt sitten kannattaa vain pitää olemassaolevasta asuntokannasta hyvää huolta ettei sen arvo laske enää huonon hoidon vuoksi. Ja edelleen kannattaa nauttia Espanjan oloista ja säistä – ne eivät ole (vielä) hävinneet minnekään.

Niin ja Costan ”parempien alueiden” myyntihinnat ovat pudonneet ihan samalla tavalla kuin muuallakin. Eli noin puolet pois tai 40%.