Joskus männävuosina

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Raija
Raija Ei kirjautuneena
Liittynyt: 20.07.2006
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 152

Joskus männävuosina ajeltiin edestakaisin monta kertaa. Laskin, että Saksa-Espanja maksoi mummonmarkkoja n. 10.000,-; Turku-Tukholma-Espanja noin 5.000,- ja Hki-Tallinna-Espanja n. 4.000 mk. Matkassa kaksi aikuista, kaksi koiraa ja diesel-maasturi. Koirat nostivat Saksa-reitin hintaa roimasti.

Dieselin hinta Baltiassa on noussut, samoin Hki-Tallinna -siirtymiset, joten suhdeluku on muuttunut.

Mukavuudessa Saksa on helpoin, mutta Tukholma mukavin. Laivalla Saksasta/Saksaan on tylsää ja tulee ähky. Meillä valinta meni Tukhoma-reittiin. Tosin Ruotsi on aika tylsää katseltavaa. Tanskaan/Tanskasta mentiin aina siltaa pitkin. Puttgarden-lautan lippu kannattaisi hankkia etukäteen, paikalla on ryöstöhinta (melkein sama 45 min. ylityksestä kuin Turku-Tukhoma hytilllisestä matkasta).

Meillä ennätysajo/vrk on Lyonista kotiin Benalmadenaan, jotain 1750 km. Silloin vaihdettiin kuskia ja lähdettiin aikaisin aamulla, jolloin kilometreja tulee helposti ruuhkattomalla tiellä.

Yleensä se menee todellakin niin, että päivä/maa. Espanja vaatii vähän yli, mutta Ranska kompensoi.

Suosimme maksullisia teitä ja ne maksut sisältyvät alussa oleviin laskelmiin. Eipä tule ylimääräisiä hotellikuluja. Ja varsinkin Ranskassa ovat todella rauhallisia ajella.

Baltia on tietynlainen seikkailu. Puolassa tiet ovat huonoja, liikenne kauheaa ja eteneminen hidasta. Liettua ja Latvia ovat saaneet jo tiensä kuntoon – samoin Viro, joten siellä ajaminen aika helppoa.
Ei kuitenkaan Keski-Euroopan moottoritie-vauhtia. Ja sakkoja saa pelätä, jos nopeusrajoituksia ei noudata. Mutta ei Baltiakaan ole mikään huono vaihtoehto. Keväällä mm. on komeaa katsella kaulushaikaroiden pesintää teiden varsilla.