Jos pohjanmaalla asuu, niin

LINKKI

Netta
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 20.01.2007
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 79

Jos pohjanmaalla asuu, niin ymmärrän kyllä halun päästä lämpimämpään! Itse asuin Oulussa 6 vuoden ajan, kun opiskelin ja oli kylmää. Tuuli oli jotenkin arktista. Sinänsä lottovoitto, että eksyin asumaan edes Helsinkiin asti. Tämä on minulle jo kovasti lämmintä etelää verrattuna pohjoisiin.

Oletteko te ajatelleet muuttaa lentäen vai autolla?
ViaMichelinillä on reitti vailintoja, joita voi seurata, jos menee autopelillä. Me ollaan tosiaan nyt molemmat päätetty, että lähdetään ainakin vuodeksi pois ja mitä todennäköisemmin palataan, ellei ihan huippu hyviä duuneja löydetä Espanjasta. Meillä tosiaan on suunniteltu ihan vasta perusjuttuja, kuten että matka toteutuisi aikaisintaan ensi vuonna ja syyskuussa. Siihen aikaa vielä 1.5 vuotta. Jos jokin sopiva asunto löytyisi myöhemmin tai sapattivapaan saannissa jotain ongelmia juuri tuolle syksylle (oikeesti vuorotteluvapaa nimikkeellä), niin lähtö voi periaatteessa siirtyä hiukan eteenpäin, mutta ensi syksy on lukkoon lyöty tavoite. Meillä on myös lemmikki ”ongelma”, mutta ei ole kisu eikä koira vaan vedenalaisia ötököitä. Sitä mietitään, että mitä tehdään! Vielä ei ole löytynyt ratkaisua. Ehkä mukaan auton kyytiin: mihin sitä lapsosiaan jättää. Kissa mielestäni menee ihan hyvin vaikka lentsikassa. Toivottavasti mahtuu penkin alle, sillä ruumassa on kurjaa matkustaa!! Voi olla, että hiukan kissa rajoittaa asunnon vuokraamista, jotkut asunnon omistajat eivät halua kisuja asuntoonsa, mutta yleensä Espanjassa tykätään lemmikeistä. Heillä on koiria varsin paljon ja jos vuokraa, niin katsoo sellaisen vanhemman talon, jonne kisutkin hyväksytään. Mielestäni ei kissa sen suurempi ongelma.

Sitten on ratkaistava tämän nykyisen asuntomme kohtalo, joka on omistusasunto. Vaihtoehtoja: 1. Voisi yrittää vuokralle siksi ajaksi 2. Voisi jättää tyhjäksi ihan hyvin myös 3. Jos löytäisi esim. Fuengirolasta vaihtoon Suomeen tulevan pariskunnan (kovin suuri perhe ei tähän mahdu:)), niin voisi vaihtaa asuntoja syksylle 2008. Todennäköisemmin jäänee asunto tyhjäksi, mutta vielä ennen lähtöä kuulostellaan, jos jotain sattuisi löytymään.
Onko teillä nyt omistusasunto vai oletteko vuokralla? Jos vuokralla, niin sehän helpottaisi lähtöä huomattavasti!

Muita suunnitelmia on sitten: koska oltaisiin menossa vain vuodeksi, niin voisi vaihtaa paikkaa vuoden aikana. Yksi idis olisi olla ensin koko syksy rannalla vaikkapa Fuengirolassa tai mies ehdotti jopa Marbellaa!!?;). Miten Marbellasta asuntoja löytää. Fuengirolasta käsitykseni mukaan paremmin. Kaikki vinkit Marbellan suhteen kuitenkin tervetulleita! Keväällä olisi hienoa vaikka vaihtaa maisemaa ja mennä Andalucian sisämaahan. Sitä ei vielä ole ratkaistu, että missä kylman talven pari kuukautta olisi järkevintä viettää: rannalla vai sisämaassa? Tähänkin olisi kiva saada asiallisia kommentteja. Joulu tosin voisi olla hieno vielä olla rannalla!! Meiltä tällainen muutto kesken vuoden onnistuisi, koska ei sidottaisi itseämme työhön vuoden aikana ja kun mentäisiin autolla paikasta toiseen. Onhan se riittävän pitkä aika olla yhdessä paikassa puolisen vuottakin, eikös?
Yksi vielä hullumpi suunnitelma minulla oli se, että kävisi vuoden aikana myös Kanarialla vaikka kuukauden päivät asumassa ja vaikka silloin kylmimpinä talvikuukausina. Kanariallahan on leuto ilmasto läpi vuoden. Onhan se etelämpänäkin kuin manner. Mutta siihen kuluisi taas ylimääräistä rahaa ja kun sitä ei liiemmälti ole törsätä, että kai pitänee Kanaria unohtaa. Mutta kuitnekin asiallisia ideoita talvikuukausien ajan asumiseen kaivattaisiin!