>jos on fiksu, motivoitunut,

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä devspain
devspain Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281

>jos on fiksu, motivoitunut, kova työntekijä jolla on hyvältä kuulostava liikeidea

Vastaan kysymyksiisi kysymyksillä:

-Oletko yrittäjä Suomessa, onko sinulla kokemusta yrittämisestä?
-Onko sinulla tutkittua tietoa siitä, että liikeideasi on hyvä Espanjassa (tai Ranskassa)? (=Pelkkä ”hyvältä kuulostava” ei kuulosta hyvältä ainakaan minun korvaan!!)
-Oletko mainitsemasi motivoitunut ja kova työntekijä? =Espanjassa tehdään Euroopan pisintä työpäivää ja yrittäjä saa lisätä siihen vielä muutaman tunnin per paivä!!
-Oletko ”fiksu”? =Espanjan (ja tarvittaessa muiden kielien) kielitaito hanskassa, hyvä ulosanti, hyvä ”bisnesajattelu”, hyvä ”look”…
-Onko sinulla liiketoiminnan aloittamiseen tarvittava budjetti kunnossa? (=reilusti rahaa kassassa ainakin vuoden yrittämiseen tappiolla ja seuraavan vuoden +-0 ennen ”break-eveniä”…jne)

Jos todenteolla yrittäjäksi lähdet, niin eipä ole sellaista maata, missä ihan ensiksi alettaisiin ajatella rikastumista. Yleensä yrittämisessä on kyse toimeentulosta oman yrittäjyyden kautta ja joskus (hyvin harvoille yrittäjille missään maassa) se tuo sivutuotteena mukavan varallisuuden, hyvin -todellakin hyvin-hyvin-harvoin rahallisen rikkauden, joka on täysin eri asia kuin varallisuus.