jornalero

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
arlette kirjoitti:

Tiedättekö paljonko Espanjassa on kausitöitä kuten hedelmän, mantelin ym. poimintaa, lomakeskustöitä jne tarjolla?

Olen yrittänyt vaikka kuinka etsiä netistä tietoa mihin voisi hakea, mutta en löydä mitään. Oletettavasti tällaiset työpaikat löydetään pikkusivustojen kautta tai sitten pitäisi ihan vain tietää, missä tällaisia viljelypaikkoja ym. on ja kysyä itse työtä.

Kävin työvoimassa kysymässä tästä, he sanoivat vain että etsi, mutta koska olen itse asiassa vasta 17 niin sanoivat että on vaikea päästä töihin, mutta ei mahdoton. Siksi ajattelin jotain hedelmänpoimintaa.

Osaan espanjaa jonkun verran, olen lukenut vuoden. Teen mitä vain että pääsisin alkuun tässä, olisin ihan superkiitollinen vinkeistänne tai jos tiedätte linkkejä sivustoille. Anyworkanywhere.com ja sellaisia olen tutkinut.

Pestautuminen jornaleroksi tapahtuu ihan henkilökohtaisesti ja paikanpäällä. Kaupungeissa ja kylissä on myös paikkoja, joihin työhaluiset kertyvät aamuvarhaisella ja työnantajat käyvät sitten sieltä valitsemassa sinä päivänä tarvitsemansa työntekijät. Sinun kannattaa ottaa selville missä on sesonkityötä ja mennä sitten sinne. Maatiloillakin kannattaa varmaan käydä kyselemässä sadonkorjuun alussa. Kyllä tekeválle työtä löytyy, mutta palkka saattaa olla aika matala ja majoituksesta ja ruuasta tietenkin peritáán korvaus, mutta on se silti tyhjää parempi. Ennen lamaa nämä kausityöt oli melkein kokonaan ulkomaalaisten heiniä, nyt kun työttömyys on huipussa ovat espanjalaisetkin kiinnostuneet hanttihommista, joten varaudu kilpailuun.