joopa, joo..

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Espanja muuttuu joopa, joo..

LINKKI

kilroy1
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 24.03.2010
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 10
Vilperi kirjoitti:

Juurela kirjoitti:

Onkohan tuosta mun kalansavustuksesta haittaa kellekkään, vai pitääkö sekin lopettaa ?

Siinähän muodostuu niitä samoja karsinogeenejä kuin tupakastakin, joten lopeta moinen tapa välittömästi!! 🙂

Noita millen vuodatuksia lukiessa ainakin allekirjoittaneelle tuli mieleen, että tuolla asenteella ei yhtään tupakoitsijaa saada lopettamaan tupakointiaan vaan päinvastoin; ihan kiusallakin polttaisin hänen läsnollessaan niin paljon kuin mahdollista.
Kuten aikaisemminkin on puhuttu, niin ei ole mitään ongelmaa saada ravintoloihin tupakoivia työntekijöitä, koska heidän keskuudessaan on ehkä eniten tupakoivia verrattuna muihin työntekijäryhmiin. Ja, Huom he polttavat vapaaehtoisesti!!
Kun tämä idiotismi rantautui suomeen, niin lounaalla käydessä nämäkin henkilöt sieltä tiskin toiselta puolen tulivat monesti ulos tupakille kiroten koko lain alimpaan hel…..n.[/quote]

Et huomioi lainkaan sitä että lakien tarkoituksena on paitsi suojella ulkopuolisia myös suojella yksilöitä omilta toimiltaan. Ravintoloissa tupakoinnin kieltäminen on samantapainen laki mitä on teiden nopeusrajoitukset.. nopeusrajoituksilla kielletään ylinopeudet jotka lisäävät onnettomuusriskiä ja suojellaan ulkopuolisia (niin jalankulkijoita kuin muitakin liikenteessä liikkuvia) Nopeusrajoituksilla suojellaan myös yksilöä itseään.. ilman nopeusrajoituksia riski kuolla tai loukkaantua liikenteessä olisi huomattavasti korkeampi. Samanlaisia yksilöä omilta toimilta suojelevia lakeja on mm. kypäräpakko moottoripyöräillessä/mopoillessa.. Lain positiivisia vaikutuksia on paljon mutta ne ovat niin itsestäänselviä ettei niitä tule edes ajatelleeksi. Myönnän, itsekkin mielellään hyppäisin kuumana kesäpäivänä hd:n selkään ilman kypärää jos se ei olisi kiellettyä.. vaikka riski kuolla tai vammautua on moninkertainen vrt. kypärä päässä cruisailuun.

Sama pätee tupakkalaissa.. lailla suojellaan paitsi ulkopuolisia (asiakkaat ja työntekijät) myös tupakoivia asiakkaita rajoittamalla heidän tupakoinnin määrää.. halusivat he tai eivät.

Sitten toi työntekijäpuoli.. varmasti osa työntekijöistä kiroaa uusia tupakkalakeja ja ravintolatyöntekijöistä suurempi osa polttaa mitä normi kansasta.. mutta 8-10h (40h/viikko) vuorot savuisessa ravintolossa ovat niin rankka passiivisen tupakoinnin määrä että haittavaikutukset tupakoivallekkin henkilölle ovat selkeät.. Toi on asia mikä tuntuu olevan monelle erittäin vaikea ymmärtää.

Välillä yhteiskunnan on suojeltava omia kansalaisiaan lakien avulla.. vaikka se kansalainen ei sitä haluaisikaan. Mihinkään holhousvaltioon en halua mennä, eikä nämä tupakkalait sellaisia tarkoitakkaan.. tupakointi on edelleen sallittua ja laillista.. oikeassa paikassa. Ei kenenkään työpaikalla, sisätiloissa.