Joo-o

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Lumenluoja
Lumenluoja Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.02.2010
Kirjoituksia: 55
Vastauksia: 1489
vanhatyttö kirjoitti:

Velallisten on maksettava koko velka ja kaikki korot sekä tietenkin myös viivästyskorot, jotka juoksevat jokaiselle maksamattomalle lyhennyserälle. Myöskään vaatimus siitä, että pankki ei voisi huutokaupata ulosmitattua asuntoa alle sen vakuusarvon ei mennyt läpi, vaan pankki voi myydä asunnon sillä hinnalla kuin haluaa.

Tämä laki jäi aika tyhjäksi, se vain lisää ihmisten kärsimystä kun lainarásti kasvaa joka päivä viivästyskorkojen verran. Ja mahdollisesti vuokrarástiákin kertyy ja moinen mälli on varmasti ihan ylipääsemätön monelle velalliselle. En tiedä, perityykö velka vielä kaikenlisäksi lapsille. Toivottavasti ei, koska silloin tämä asuntokuplan mätápaise tuhoaisi toisenkin sukupolven elámän, ehkä kolmannenkin…

en nyt ehtinyt tarkemmin tutustumaan lakiin, mutta palstakirjoitusten pikaisen selaamisen kautta tulee fiilis, että laki on tehty sitä varten, että tulevaksi talveksi moni saisi katon edelleen päänsä päälle ja tuskaa siirretään nyt vain eteenpäin + pelataan aikaa toisentyyppisen lain valmisteluun.

Tuskin Espanjassakaan velat periytyvät ellei ota niitä perintönä vastaan – vai mitä vastaa suomenkielinen palvelutoimisto?

Koroista ja maksamattomista lyhennyseristä pankki ei voi luopua ennen kuin roskapankki- ja pankkituki -systeemit toimivat moitteettomasti, sillä nuo ovat puhtaasti hypoteettisia numeraalisia eriä, jotka vaikuttavat pankin taseasemaan ja vakaavaraisuuteen. Jos nuo pyyhittäisiin pois, niin pankeilta putoaisi samalla tämä niin teoreettinen pohja pois.

Mutta pitää sanoa, että semmoinen ”instituutio” kuin KOTI on ihmiselle tärkeä – ilman sitä vain harva pystyy täysipainoiseen elämään. Jopa tuaregeilla on koti vaikka ovat menonpäällä kokoajan.

Ja nyt aamutuimaan tienpäälle!