Joko sinä minua nyt alat

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Jungmanni
Jungmanni Ei kirjautuneena
Liittynyt: 11.06.2012
Kirjoituksia: 3
Vastauksia: 28

Joko sinä minua nyt alat rotaksi haukkumaan vaikka samaan aikaan valistat, että piika sanan käyttö ei ole kunnioittavaa ja arvostavaa puhetapaa. 😕
Lainauksessa ei ollut kysymys mistään väärennöksestä vaan siitä,että minä pystyin noin kuudella rivillä tiivistämään ja kertomaan sen mihin sinä käytit puoli sivua joutuessasi lainaamaan koko sivun. Se on sitä, että mennään asian ytimeen eikä käytetä turhaa aikaa kaikkeen muuhun asian vierestä.
Tämä mainitsemasi nätti isorintainen (asianviereltä , mutta kuvasta päätellen totta 😉 ) Patricia neiti, jonka kykyjä sinä aliarvostelet (peyoratiivaat) työskentelee espanjalaisessa ”Lawbird Legal Services” nimisessä lakifirmassa, joka on erikoistunut näihin siirtolaisuus asioihin. Tietysti voi olla, että sinä meinaat, että tällä espanjalaisella lakifirmalla ei ole niin korkeata pätevyytä, kuin sinun Suomenkieliselläpalvelutoimistolla.
En sinun alkuperääsi tunne, mutta todennököisesti olet aikuisena ulkomaille muuttanut suomalainen. Ihmetten kuinka aikuisena ulkomaille muuttanut on unohtanut Suomenkielen niin pahoin, että pitää alkaa vääntämään ulkomaalaisia sanoja suomen kielelle kuten käyttämäsi sana peyoratiivinen vaikka Suomen kielestä löytyy sana aliarvostava. Tuskin sitä nyt Espanjan turistipaikoilla Suomen kieltä unohtaa.
Vaikka itse olen asunut paikkakunnilla missä en suomalaisia ole nähnyt vuosiin ja jo vuosikymmeniä sitten lapsena lähdin matkalle Suomesta, niin ei ole ollut tarvetta levennellä ”huonolla suomella” muille suomalaisille. Saattaa olla, että Suomen kielen taitoni on 60-luvun ja 70 luvun alun Suomea, mutta todennäköisesti ihan ymmärrettävää. Vaikka kansalaisuuskin on vaihtunut, ja Suomessa en ole käynyt vuosiin, niin olen aina pitänyt sitä melkein kunnia-asiana, että Suomen kieltä en unohda. (Eikös ollu komeesti sanottu 😀 )Ulkomaan kieliäkin on tullut opittua pakosta ja vapaaehtoisesti ilman, että niiden käytön osaamisella suomalaisten kanssa keskusteltaessa pitää levennellä.
Varo myös noita sivistys-sanoja joiden käyttöä harrastat. Esimerkiksi tuo sana sympatio.
Ystävällisin terveisin Rottasi. 😉