joko on tietoa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä santiago
santiago Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Mä olen tässä vasemmalla silmällä seuraillut tätä keskustelua ja suoraan sanoen mä en ymmärrä siitä
paljonkaan.
Paitsi ihan oman ennakkokäsitykseni verran.
Tuli kumminkin pari kysymystä mieleen. Minkäverran porukkaa tähän olisi aktiivisesti osallistumassa ja onko nyt jo mahdollista kertoa jotain siitä mikä on osallistujien profiili. Siis minkä lajin osaajia tai tekijöitä tähän olisi tulossa mukaan?
Mulla kun on oma käsitykseni , mikä voi olla todella pielessä todellisuuden kanssa, minkäsortin suomalaisia täällä asuu vakavammassa mielessä.
Ensiksi taitaa tulla eläkeläisten joukko, jotka melkein kaikki häipyvät täältä puoleksi vuodeksi. Onko heillä tarvetta tai halua saada tämänsortin tekemistä elämäänsä?
Sitten oikeat yrittäjät , jotka elävät yrityksensä tuotoilla. Onko heillä mitään intressiä puuhastella tällaisen oletettavasti pienimuotoisen puuhan kanssa, vai meneekö aika oikeasti siihen kun tienaa rahaa vanhalla tavalla.
Ja sitten tietysti täällä toisella töissä olevat,yleensä nuoret, puhelinmyyjät ja ravintoloissa töitä tekevät. Taitaa joutilas aika mennä bilettämiseen ja vastaavaan.
Ja tässähän taisikin tulla katettua 90% täkäläisistä suomalaisista. Voin olla väärässäkin, kun en paljon , tätä palstaa lukuun ottamatta , ole tekemisissä suomalaisten kanssa.

Ja mähän katson tätä ihan omasta näkökulmastani. Mä osaan itse tehdä , putki-sähkö-muuraus -puu-maalaus-puutarha-metalli ja muut vastaavat tee se itse miehen mahdollisuuksien puitteissa olevat työt.
Auto ja motohommat mä melkein jätän ihan oikealle korjaamolle vaikka osaisin ne itse tehdäkin, ensiksikin se on täällä huomattavan edullista Suomeen verrattuna ja toiseksi siihen tarvitaan nykyään ihan oikea korjaamo ihan oikeine erikoistyökaluineen ja kolmanneksi mä en enää viitsi itse ryömiä auton alla. Ja missään tapauksessa mä en laskisi ketään tee se itse automonttooria , joka tekee hommia kadulla tai omalla pihalla, mun auton kimppuun.
Tässä tullaan juurikin takuu- ja vastuuasioiden kanssa tekemisiin. Ihan auto esimerkkinä vahingot huonosti tehdystä työstä ovat helposti tuhansia egejä.
Ja vaikka mä vielä itselleni ja vaikkapa pojalle ja miniälle ja muulle suvulle jotain voin ja viitsin tehdäkin , mulla ei ole pienintäkään halua sotkea käsiäni eläkepäivillä sen enempiin hommiin.
Mulle ainakin tommonen +40 vuotta duunia sai kiintiön täyteen.
Voi tietenkin olla eri juttu tehdä jotain älyllisempiä eli henkisiä hommia eläkepäivillään, mutta nää alempien yhteiskuntaluokkien suorittavat työt ovat ehkä eri juttu.