jep

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
Hot kirjoitti:

vanhatyttö kirjoitti:

Mutta minkä takia ne suomalaisten eläkeläisten asuntoihin menisivät kaasuttelemaan, mitä sieltä muka löytyisi vaivan arvoista? Ei niin mitään. Nuo rosvot on ammattilaisia ja ne osaa laskea riskin ja hyödyn suhteen, ei rivituristien asunnoissa ole mitään tarpeeksi arvokasta, jonka takia kannattaisi ottaa riski. Ja kopaista tyhjä. Ja jos joku on niin tyhmä, että varastoi patjan alla rahojaan ja julistaa joka kadunkulmassa että minulla on monta tonnia piilossa, niin joutaakin tulla ryöstetyksi. Pankit on sitä varten, että rahat säilyy. Ja voihan ne tallettaa vaikka suomalaiseen pankkiin, jos ei espanjalaiseen luota.

Heh heh! Jos vähänkin luit tuota kuvaamaani casea eli ei ne ryöstäjät todellakaan ole tyhmiä – sinua en tunne 🙂 Kun ihmiset palaavat taksilla yöllä tyhjään kotiinsa, heillä on taskussaan käteisrahat, pankkikortit, passit, kelloja, korujakin, etc. Näin myös taatusti vanhatytöllä – vai tulitko pelkkä taksi/junaraha taskussa, loput 200€ nostetaan La Caixasta tarvittaessa ja kellokin on kanissa ja luottokorttia ei ole edes myönnetty? Kaverilla oli myös upouusi Seutulan kentältä ostettu videokamera ja kaksi muuta kameraa – kaikki meni.

Mistä ne rosvot tietää, että Vanhatyttö tulee TYHJÄÄN kotiin? Voihan siellä olla odottamassa iso ja karvanen vanhapoika! Minulla on taskussa sen verran kun tarviin, käytän pankkikorttia ja visaa, en kuljettele koko omaisuutta mukana. Korut ja kultaharkot minulla on pankin turvasäilössä ja kaikki on sitä paitsi vakuutettu. Passi on tietenkin taskussa ja kello ranteessa, mutta se on ihan tavallinen kello, ei mikään rosvo-magneetti.

Tuo yökoneella tulon jälkeinen ensimmäinen yö on se riskiyö! Siitä oli kyse ja siitä varoitin. Myös oma kuvaamani riskitilanne 6.3 oli juuri ensiyö! Mutta eihän tätä kaikki voi edes ymmärtää – liian monimutkaista.

Mikä helkkarin riskiYö? Mikä siitä sen riskimmän tekee, älä sinä hupata iso ihminen.

Lisäksi kaverini ei ole persaukinen eläkeläinen rivituristi, vaikka se ei ole tässä se pointti ja sellainen varmaan mielestäsi joutaakin tulla ryöstetyksi. Meistä monet asuu täällä pysyvästi tai suurimman osan vuotta, jolloin myös turismista on turha puhua. Olen itse ollut ryöstöyritysten kohteena – tiedän taatusti mistä on kyse. Myös moni muu palstan nimimerkki on ollut saman uhan alla tai tullut ryöstetyksi.

Joopa joo. Onhan niitä uhkia elämä täynnä, minäkin olen kerran meinannut hukkua ja kerran putosin sohvalta ja siinä olisi voinut selkä murtua! Enkä minäkään muuten ole mikään rivituristi, mutta siitä huolimatta olen jo pitkälti toistakymmentä vuotta saanut olla ihan rauhassa. Mutta minä en leveile enkä hanki huomiota herättäviä turvajärjestelmiä, pidän matalaa profiilia. Se on katsos niin, että mitä enemmän sinulla on erilaisia hälytyslaiteita ja kameroita sitä varmemmin sinut ryöstetään, rosvot osaa laskea 1+1, Ja jos se sinun kaverisi tekee parhaansa, että hänen mittava varallisuutensa huomataan, niin siitä vaan sitten…sitä saa, mitä tilaa. (tuli muuten mieleeni yks vanha sanonta: köyhät ne rahoilla leveilee::?)

Mutta on se hyvä, että vanhatyttö on luottavainen hyvään onneensa. Kyseessä ei ole hysterian lietsominen vaan tiedon ja kokemuksen jakaminen – kaikille ei näy kelpaavan. Jos olet lukenut juttujani Orkista, olet saattanut huomata, että Hot:lla on sekä tietoa että kokemusta myös muille jaettavaksi – tätä on kertynyt, koska olen monen yhteisön jäsen, keskustelen myös espanjalaisten ja muiden ulkomaalaisten kanssa säännöllisesti ja sivistystaustaakin on riittävästi, vaikka se ei aina näy – pulinabokseihin en ole osallistunut.

Tästä taidetaan olla eri mieltä, sinä ja minä…

Toki voin kyllä lopettaa auttamisen tähän kirjoitukseen. Koska juttuni koetaan piinaavina, Schooner101, Jorgeco, vanhatyttö ja IPT42 kaltaiset —tulijat vallatkoon foorumin ja jakakoon jatkossa suurta tiedon valoaan – luen kyllä juttunne joskus…. Tunnelma Orkissa on todellakin muuttunut….[/quote]

No no, nyt sinä ihan itse muutat sitä tunnelmaa. Tätä tämmöstä mielipiteidenvaihtoa sanotaan KESKUSTELUKSI, pitäisihän sinun se tietää kun sanot olevasi sivistynyt.