Jees-jees!

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386
Pedro50 kirjoitti:

Mietihän sitä, että jos kaikki orkkilaiset olisivat ”jees-jees” -kirjoittajia, niin millä sitten erottuisi mukavat ja vähemmän mukavat tekstit ja kirjoittajat toisistaan?

Justiinsa. Ihan kaikkea ei todellakaan kannata ottaa niin tosissaan, että ryhtyisi siitä murheita kantamaan. Mutta se vain tuntuu ajoittain olevan suomalaiseen perusluonteeseen kuuluva piirre, että haluttaisiin kaikkien olevan asioista samaa mieltä eikä varsinkaan kriittistä kirjoittelua tai keskustelua (vaikka siinä olisi vinhaa hauskuuttamista taustalla) siedetä.

Äläkä sinä Mimmeli vähättele kansakoulupohjaa, sillä siltä pohjaltahan me kaikki aikuisemmat ollaan aikanaan lähdetty, ja nyttemmin kirjoitellaan. Jotkut ovat tosin myöhemmin voimistelleet itselleen muitakin tutkintoja, mutta tiedetäänhän me se, ettei semmoinen yksin päähän älliä tuo.

Minusta muuten tuntuu, että Mimmeli kyllä ymmärtää Pedroa, joten se siitä.

Mutta kun Pedro nyt erikseen vielä kysyy, millä erottuisivat mukavat ja vähemmän mukavat, niin vastaan mielelläni: Mukavat kirjoittelevat täällä Orkissa ja vähemmän mukavat temmeltävät Suomi24 Orkki-keskustelussa, jonka kävin toteamassa kaunaiseksi ja ala-arvoiseksi sekä älyllisesti niin yksitoikkoiseksi kiukutteluksi, että oikein ilahduin.

Ainoa hauskuus siellä oli itseäni imarteleva oppositio, joka melko avuttomin ilmaisuin räksyttää keskenään ehkä kuvitellen jonkun meistä aikuisista siitä tokenevan. Että siinäkin ilmenee yksi noita outoja kasvuiän kipuja ja tapoja – toistaitoinen kiukuttelu toivoen, että kaikki olisivat sitten yht’äkkiä tässä maailmassa kaikesta samaa mieltä (jos edes ymmärtävät mitä tarkoitan).

Mun mielestäni muuten Mimmeli on ihan valoisan hyvä tyyppi – kiitos kirjoitteluistasi!

Ja Pedrosta tykkään myös. Ja monesta muustakin. On mukava asioida semmoisten ihmisten kanssa, joilla on älliä päässä. Siksi tykkään myös Orkista, etkun täällä on myös erilaisia aikuisia. Eikä me kiukutella silleen, muutoin kuin huviksemme.

Että semmoisia outoja tapoja tai tavaroita – niin kuin nurkan takaa huutelu ja se tylsä puukko.