jatkuu, osa 2

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Masa P
Masa P Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.12.2006
Kirjoituksia: 85
Vastauksia: 746

Kyllä vain. Käynti no 9 onnistui satavarmasti. Olivat varsin tuttavallisia, hola kaikui jo kaukaa!

Tarjeta tecnica oli sitten kädessä. Sitten olikin jo aika siirtyä kunnantalolle, jossa ITVM ”tievero”-lappu tulikin kouraan joutuisasti. Sitten vaan pankkiin makselemaan tuota 125€:n laskua. Jahhah! Eipäs käykkään, oma pankkini ei kuulu niiden armoitettujen joukkoon, jotka voivat rahastaa tällaisia maksuja. Onneksi rinnakkain on 12 pankkia ja melkein ne kaikki, jopa viimeksi kylälle pesiytynyt, oli saanut oikeudet periä rahaa. Mutta omani onkin Cataloniasta! Ei siis ”oikeasta valtiosta”!

Pankkireissulla maksoin sitten vielä rekisteröintiveron ja pyytäessäni huomioimaan NRC-numeron, jota ilman en anna veroa maksaa! Olivat ihan äimänkäkenä. Mikä ihmeen NRC! Ystävällisesti soittivat neuvot verotoimistosta ja kaikki menikin sitten ok, ainakin rahat! Ja NRC-kin komeili kuitin nurkassa ja samoin no 576, planketin numero.

Useassa yhteydessä olin törmännyt tämän rekisteröintiveron kanssa sanaan ”internet”! Verotoimiston sivuilla ainakin 5 kohtaa käsitteli asiaa, mutta eihän sinne pääse, kun ”salakoodi” puuttuu! Sain sitten epävarman tiedon, että tulee käydä omassa verotoimistossa, josta saa koodin, mikä luovutetaan Traficoon kontrollia varten! Tämä sellaisia varten, joka ei voi käyttää nettiä!

Kaikki paperit olivat sitten ”melkein” kunnossa. Vain pikku käynti verotoimistossa koodia hakemaan maksetut verot kourassa ja sieltä suoraan Malagan Traficoon!

Vuoronumero käteen ja oitis pääsinkin Torren verotoimiston tiskille. Pyysin koodia esittäen maksulapun. Ukko alkoi höpöttää, että ”internetistä”. Mutta, kun ei oo, selitin. Ja tuossahan on se tärkeä NRC niin, että paas antaen se koodi. Ei. Se ei kertakaikkiaan käy. Sinun tulee mennä Malagan verotoimistoon!

En kironnut. Trafico ja ko verottaja asustelevat siellä suht koht rinnan. Kuten arvata saattaa, menin Malagassa väärälle luukulle ja oikeallekkin, josta minua kehoitettiin menemään ”nettiin”. En mennyt. Lähdin pois kohti traficoa. Sielä suoritin normaalit menot ja odottelemaan vuoroa. Erittäin ystävällinen nainen tarkasti paperit ja tarttui kaavakkeeseen 309. Ei, tämä ei käy. No miksei käy. Tuossahan lukee ”para matriculacion”! Ja tässä on teidän kirjallinen ohje, jossa selitetään, että ko 309 kaavake on esitettävä!
Ei,no,no! Pitää olla koodi verotoimistosta ja samoi tästä toisesta verosta. Ne saa oman paikkakunnan verotoimistosta! Muuten kaikki onkin kunnossa! Tervetuloa huomenna uudestaan!

Että oli se 5 vuotta sitten helppoa! Kaikki meni silloin huiskis vaan! Mutta ei silloin ollut täällä nettiä!

Saas nähdä, löytyykö niitä koodeja ensi viikolla. Ellei. Lähden Thaimaahan!