jatkuu…

LINKKI

La Cruizer
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.03.2007
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 238
Tuomo kirjoitti:

Mainitsemisiasi tiedemiehiä yhdistää ensiksikin se, ettei heidän alueellaan tarvitse ehdottoman välttämättä ottaa kantaa jonkun persoonallisen, toimintakykyisen jumalan olemassaoloon.

Loppujen lopuksi aika monella tieteenalalla voi iloisesti ohittaa tuon kysymyksen. Siksi laitoinkin linkiksi esimerkin uskovaisesta tiedemiehestä, jonka ala liittyy lajien syntyyn ja sitä kautta luomisoppiin.

Tuomo kirjoitti:

Toinen juttu, että silloin kun kirkon ideologinen valta Euroopassa oli täysin rikkumaton, ei ollut viisasta esittää uskonnonvastaisia kannanottoja.

Tiedetään, tuohon juuri viittasin sanomalla että heidän aikanaan saattoi olla terveydelle haitallista esittää kirkon mielipiteestä eriäviä teorioita.

Pointti vastauksessani oli se, että totesit aiemmin, että:

Tuomo kirjoitti:

Eli kaksi eri maailmaa, kaksi erilaista totuuskäsitettä. Minun on vaikea ymmärtää, miten ihminen voi elää kahden erilaisen totuuden maaimassa. Kuin yhtaikaa olisi totta, että 1+1=2 ja 1+1=3.

Tarkoitatko tällä, että tietokoneen ohjelmointi on jonkinlainen totuus, kun taas jumalausko on toinen? Minä näkisin tietokoneella näpräämisen lähinnä valmiudeksi. Toki se perustuu tiettyihin lainalaisuuksiin, mutta se, miten nämä sotivat uskontoa vastaan, jää minulle hämärän peittoon. Eihän kaikkea voi kuitenkaan selittää matematiikalla.

Otetaan vielä Espanja mukaan tähän sanomalla, että oma näppituntumani espanjalaisten tiedemiesten uskovaisuudesta on aika erilainen. Se, että maassa on paljon kirkollisia perinteitä ei tarkoita sitä, että kaikki niihin uskovat. Monille perinne on vain perinne, ilman sen kummempaa hengellisyyttä. Lukuja voi olla hankala kaivaa esiin. Muutamia mielipidetiedusteluja on tehty, mutta lähinnä pohjoisamerikkalaisten ja englantilaisten kesken.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tieteenharjoittajat_ja_uskonto
http://www.stephenjaygould.org/ctrl/news/file002.html