Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Karvaturrit › Kansainvälinen kissanäyttely Fuengirolassa 26.-27.01.2008 › jatkoa vielä
Joo, onhan se tiedossa että ihmisille tai eläimille voi tulla rokotteesta tilapäisiä oireita.
Tosin en nyt kuumetta sanoisi varsinaiseksi vaurioksi, jos se kerran menee ohi, samoin
kuin esim. apatia tai ruokahaluttomuus.
Edelleen olen sitä mieltä, että rabiesta vastaan kannattaa rokottaa. Rabiesrokotehan ei ole
elävä rokote (luonnollisestikaan…), eikä sitä yleensä anneta muiden rokotteiden kanssa
samaan aikaan (ei ole keholle niin kova urakka kuin yhdistelmärokotteet). Kun nämä seikat lisää siihen, että tauti miltä se suojaa tosiaan on vaarallinen, niin olen rokottamisen kannalla. Tietenkään, kuten ihmisisten kyseessä ollessa, ei sairasta tai rokotteelle allergista eläintä kannata rokottaa. Sekin on totta, että on todella epätodennäköistä että oma koira törmäisi rabiesta sairastavaan eläimeen, koska rabies on aika hyvin kytketty pois länsimaista (Baltiassa sitä esiintyy tosin edelleen). Sen varaan kai ruotsalaisetkin laskevat, kun eivät rokota omia koiriaan (siksi vaativat ne rabies vasta-ainetestit maahan tulevilta eläimiltä). Mutta kaikki tämä perustuu siihen, että muut kyllä rokottavat. Jos kaikki alkaisivat ajatella niin, että rokottaminen ei kannata, niin varmasti alkaisi taas tartuntoja ilmetä.
En nyt ota tässä kantaa kaikkiin maailman rokotteisiin, vaan nimen omaan rabies-rokotteeseen, koska
aiemmin annettiin ymmärtää, että kissanäyttelyn kissat joutuisivat kärsimään erityisesti rokotteiden takia. Ainoa mikä vaaditaan on rabies, ja paras olisi rokottaa edes silloin tällöin, näyttelykissa tai ei.