Jatketaan …

LINKKI

Old Chap
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386
Jukka kirjoitti:

Ensisijaisesti keskustelu alkoi kysymyksellä siitä, ilmestyykö rannikolla sopiva määrä suomalaislehtiä, pitäisikö ilmestyä enemmän tai vähemmän, miten kummassa niitä ilmestyy nyt just sopiva määrä.

Määrän päättävät julkaisijat. Tarpeitakin lienee sillä muutoinhan jotkut mediat olisivat kuolleet ja kuolevatkin, jos kysyntää ei ole. Siten markkinatalous pitää tämänkin asian balanssissa.

Jukka kirjoitti:

… rannikon yrittäjä laittaa mainoskulunsa kulubudjettiin, jota se yrittää kattaa tuotoilla, jotka se ottaa meiltä kuluttajilta tuotteidensa ja palveluidensa hinnoissa. Eli me maksamme loppujen lopuksi ne ilmoitukset.
Kysymys: miten minä kuluttajana (joka maksan siis nuo ilmoitukset) voin päättää, että en halua noita ilmoituksia lehteen vaan haluan ostaa edullisempia tuotteita?

Sen kuin päätät, niin kuin yrittäjäkin päättää itse mitä tekee. Jos et osta, et myöskään maksa ja voit kantaa säästyneet eurosi jonnekin, jos vain saat muutoin kuin mainosten avulla tietää, mistä haluamiasi tuotteita saa.

Tuskin kuitenkaan saat halvemmalla tai vähemmällä vaivalla, sillä varsinkaan Aurinkorannikon pienyrittäjät eivät juuri budjetoi vaan elävät kädestä-suuhun maksaen mainoskulunsa kassasta sen enempiä mietiskelemättä. Myös volyymit vaikuttavat eikä niitä kasvateta ilman panostusta markkinointiin.

Ja vielä: Enemmän kuin suomenkieliset lehdet, hintoihin vaikuttaa kielitaidon ja ammatillisen osaamisen puute. Vuoden tulos on saatava aikaan reilussa puolessa vuodessa, sillä useatkin yrittäjät viettävät pii-iitkän kesäloman Suomessa liikkeen ollessa sillä aikaa suljettuna. Kun ei asiakkaita ole, kun on liike suljettuna. Ja asiakkaita ovat vain suomalaiset, joiden palvelemiseksi (?) yritys on perustettu. Nou spiik spänis, perdon.

Jukka kirjoitti:

… Vaikea kuvitella, että joku itseään kunnioittava lehti ryhtyisi pienentämään painosmääräänsä, kertoisi ilmoittajille, että olemme menossa eteenpäin ja pienennämme painosmääräämme, ilmoittaisi jakelupisteille, että…

Kulissien takana tapahtuu paljonkin sellaista, mitä ei kerrota mainostajille eikä jakelupisteisiin. Myös painosmääriä säädellään, sillä ei kustantajakaan siedä avaamattomia lehtinippuja – jotka tosin saattavat ne nähdessäsi olla odottamassa jo avattujen loppumista. On lopulta kuitenkin parempi (mainostajiakin ajatellen) että lehtiä on saatavilla mieluummin liikaa kuin liian vähän. Pieni ylipainos ei paljoakaan maksa verrattuna peruskustannuksiin.

Jukka kirjoitti:

Kiva olisi lukea myös tutkimustietoa lukijamääristä. Kuka lehtiyrittäjistä uskaltaisi julkistaa ne?

Tutkittua tietoa ei ole, kaikki perustuu mutuun, mihin jokainen lisää sen minkä ilkeää.

Jukka kirjoitti:

Voipi olla, että pelin avauskysymys olisi pitänyt esittää rannikon yrittäjille. Miksi he ilmoittavat joka lehdessä? Onko vaikea tehdä valintoja eri medioiden välillä?

Eivät suinkaan kaikki ilmoittele kaikissa lehdissä, joten karsintaakin on. Mutta kuten jo edellä todettiin, kaikki tuntevat toisensa ja kaikkia halutaan ”kannattaa” eikä uskalleta keskittää ja kun ei ole laskentaa, niin …

Itse voin todeta mainosalan yrittäjänä, että valintoja eri medioiden välillä on vaikea tehdä – varsinkin Aurinkorannikolla – mutta se on silti mahdollista ja niin pitäisikin toimia.