jatketaan vielä passeista näin heinäkuun helteillä 2007

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Biometrinen passi jatketaan vielä passeista näin heinäkuun helteillä 2007

LINKKI

Nimetön Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia: 232
Vastauksia: 2467

Kuinka moni meistä on miettinyt espanjassa lomaillessaan ja asustellessaan täällä, että mitä tapahtuu jos passi katoaa/varastetaan tai sitten jopa pääsee vanhenemaan, sellaistakin voi tapahtua, mukaanlukien tietysti nimenvaihdokset yms.

Passejahan ei voida täällä Malagassa myöntää, sillä se ainoa kone, joka täällä manner-espanjassa on, sijaitsee Madridissa.
Tämän seurauksena on se, että koko perhe pakkaa laukkunsa ja suuntaa jollain kulkuneuvolla Madridiin passianomusta jättämään, kun se ennen onnistui täällä Malagassa.
Tästä aiheutuu paljon lisäkuluja perheille, sillä kaikkien on oltava henkilökohtaisesti paikanpäällä tekemässä anomusta.

Onkohan täysin mahdoton ajatus, että se passikone siirrettäisiin vaikkapa kerran kuukaudessa tänne Malagaan, esim. kuukauden 1. vko joka kuukausi!!???
Kuljetusliikkeitähän Malagan ja Madridin välillä kulkee jos jonkinlaista.
Tai mikseipä ihan omaa konetta annettaisi tänne, sillä onhan täällä varmasti enempi suomalaisia kuin Madridissa.
Kone maksaa noin 10.000 euroa ja kyllä sitä tyhmenpäänkin rahaa laitetaan, tämä sijoituskohde olisi varmaan monen mieleen, luulen ainakin niin.

Mutta tuohon passin uusimiseen on meillä täällä rannikolla pidempään ja vakituiseen asuvilla olemassa myös toinen ratkaisu, siis tuon Madridin matkan lisäksi, me voimme vaihtaa kansalaisuutta (espanja), jos olemme asuneet tarpeeksi kauan täällä.
Ja hupsista, päivä tai kaksi sinulla on uusi passi kädessäsi, tosin siinä ei sitten luekkaan että suomi-finland, mutta eipä sillä väliä, kunhan on toimiva passi kädessä.
Tuosta kansalaisuuden vaihdosta tulee todennäköisesti sanomista joltain suunnalta, mutta näin saamme aikaan kuitenkin keskustelua tuosta passikoneesta joka meiltä täältä aurinkorannikolta puuttuu.