Játiva / Xátiva

LINKKI

Ocaso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

Xátivassa on myös, muistaakseni kaksi mielenkiintoista goottityylistä kirkkoa. Xátiva on myös espanjan historialle tärkeä paikka, kaupungissa on la Cova Negra (la cueva negra) eli musta luola josta on löydetty ihmisen jälkiä esihistoriallisilta ajoilta. Luolalla on tekemistä Neandertalin ihmisen kanssa, sekä myös Munsterin ihmisen kanssa (Muensteriensis).

Tällä alueella on myös keskiaikaisia aqueducteja jotka johtivat vettä alueelta aina Xátivan asutuskeskukseen asti. Nämä vedenjohdattamot ovat vieläkin paikalla ja niiden nimet on: Aqueducto de San Antoni sekä les Arcaetes de Sant Alboi, jos sinua sattuu kiinnostamaan paikallinen arkkitehtuurinen historia.

Tulet myös huomaamaan erityisen piirteen paikallisissa kirkoissa, todellinen Valencian alueen helmi, joissa on hyvin värikkäät tornien kupolit, jotka on päällystetty yleisesti sinisillä keraamisilla laatoilla. Nämä ovat hyvin merkittävä paikallinen piirre mitä muualla espanjassa ei usein näe. Kirkon kupolit ovat usein myös pyöreitä, ei kolmiomaisia torneja kuten muualla espanjassa.

Mielenkiintoinen osa espanjaa. Eriskummallinen osa espanjaa suoraan sanoen, tietenkin positiivisessa mielessä.

Xátivasta on myös alunperin kotoisin yksi espanjan julkimoista: Enrique Ponce joka on naimisissa Paloma Cuevasin kanssa.