jarkevaa keskittya parhaaseen osaamiseen….

LINKKI

mela
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.07.2006
Kirjoituksia: 23
Vastauksia: 195
janne kirjoitti:

Itse tekisin kiinteistövälittäjän saappaissa asiakkaille selväksi heti alussa, että hoidan vain asuntoon liittyvät asiat, en muita – ja tekisin paikallisen asioidenhoitotoimiston kanssa sopimuksen, että suosittelisin kaikissa muissa asioissa kääntymään heidän puoleensa. Olisi heti selkeä peli ja vältyttäisiin väärinkäsityksiltä. Vaikka halua olisikin auttaa uusia tulokkaita/matkailijoita, niin aina ei vain kykene tai ehdi. Jos lupaa hoitaa ja tehdä, niin sitten asiat on hoidettava kuten on sovittu.

On täysin ymmärrettävää että varsinkin kielitaidottomana Espanjassa ei todellakaan pärjää ja apua tarvitaan virastoissa jne. ja silloin on ehkä parempikin käyttää asioidenhoitoon toimistoa joka tietää miten jutut pitää tehdä, vaikka se vähän maksaisikin – säästää ainakin huomattavasti aikaa ja vaivaa!

Tama onkin se meidan suomalaisten vaikeus. Ei osata kordinoida asioita oikeille urille. Eli jos ”kiinteistonvalittaja” on sita mielta etta jotkut tehtavat eivat kuulu hanen hoidettavakseen, niin hyvaan asiakaspalveluun kuuluu kertoa mista kyseisen palvelun saa.

Voisin luetella lukemattoman maaran asioita jotka eivat kuulu baarin pitajan tehtaviin? esim. miten noi puhelinliittymien hankinta kuuluu baarinpitajan tehtaviin ?? EI MUUTEN MITENKAAN!!! mutta informaation antaminen kuuluu meille kaikille palveluammatin omaaville. Ja jos itse ei pysty jotakin auttamaan voi antaa yhteystiedot kielenkaantajalle joka lahtee mukaan puhelinkauppaan… niin kylla se maksaa, mutta jos en itse pysty auttamaan tai kehtaa velotta on helpompaa antaa informaatiota MISTA KYSEISEN PALVELUN SAA..

Jos taas joku on sita mielta etta minun taytyisi itse sinne lahtea ja viela ilmaiseksi voi aina sanoa etta ”en valitettavasti kiireiltani paase”… pitaa muuten myontaa etta myos vapaa-ajallani olen joskus tormannyt kartta kadessa kulkeviin suomalaisturisteihin. Yleensa autan jos vaan voin. olisiko sittenkin kyseessa luonne kysymys?

mela