Jaa-a

LINKKI

vier
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.07.2006
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 119
m1r4 kirjoitti:

vain ”parhaimmat” päältä saa tilaisuuden odotella vähän pidempään uuden kodin löytymistä.

Vuosi tai kaksi ei nyt ihan ”vähän pidempään” ole.

On koiria joita ei voi antaa ihmisille (agressiiviset, koirat jotka eivät sopeudu muihin koiriin tai lapsiin, niin pelokkaat ettei anna koskea, villiintyneet, parantumattomasti sairaat, sairaat, jotka ehkä muuten voitaisiin hoitaa, mutta resurssit ei riitä eikä kukaan adoptoi sairasta eläintä, koska ei halua hoitaa sitä…). Totta kai vain parhaimmat päältä saavat tilaisuuden, miten muuten voisi ollakaan. Luuletko että yksityisillä olisi yhtään eri lailla?

Metsissä on villiintyneitä koiralaumoja, jotka käyvät ihmisten kimppuun, vanhoja metsästyskoiria jätetään narustaan hirtettynä puolikuolleina puusta roikkumaan, sairaita koiria hylätään kun ei jakseta niitä hoitaa, pentu kasvoikin liian isoksi, eikun yöllä autolla metsään ja koira sinne, mitä sitä Pequia leikkaamaan, eihän se koskaan mene pihalta minnekään ja sitten Pequi lähteekin kerran ja tulee tiineeksi ja synnyttää pennut kadulle… jne.

Jotain on tehtävä asialle, ei kaikkia kulkukoiria/kissoja voi pelastaa vaikka kuinka haluaisi, jonkun on se valinta tehtävä ja usko huviksesi, se ei ole helppoa. Se ei ole yksi tai kaksi päivää vuodessa, kun centron työntekijät itkevät.

Viimeksi toissapäivänä piti lopettaa yksi aivan ihana koira, jota kukaan ei ollut halunnut adoptoida, en ymmärrä miksi, kun koira oli todella lutunen pallero, ja sitten se sairastui, eikä eläinsuojissa voi pitää eläintä jolla on tarttuva tauti, se asettaa riskiin kaikki muut eläimet, ja saattaa kuulostaa julmalta, mutta parempi lopettaa yksi, kuin antaa kaikkien 60 sairastua ja sitten lopettaa ne kaikki. Elämä on julmaa. Paska homma, mutta jonkun se on tehtävä.

Jokainen meidän työntekijä on adoptoinut vähintään yhden koiran tai kissan mutta sehän on vain pisara meressä, niitä tulee joka viikko lisää enemmän kuin niitä adoptoidaan. Tilaa olisi 30 koiralle, niitä on 60 ja kissoja 10 aikuista, joita ei kukaan halua, mutta hoidetaan niin kun parhaiten taidetaan, sekä 20 pentua, mutta eipä niitäkään näytä kukaan haluavan, vaikka ovat ihania hellyydenkipeitä palleroita kaikki.

Jos haluat auttaa kissoja, kysy ayuntamientolta, voitko perustaa kolonian. Voit sitten viedä heidän laskuun kissoja kunnalliseen leikattavaksi. Kissakolonioiden hoito vaatii aikaa ja vaivaa ja kysyy luonnetta.

Loppujen lopuksi syy on ihmisissä eikä ongelma poistu ennen kuin asenteet muuttuvat ja näillä näkymin siihen on vielä aikaa.