Ja nyt tupakille

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Espanja muuttuu Ja nyt tupakille

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Frank: ”Kyllähän yhteiskunnassa montaa muutakin asiaa säädellään, kuten alkoholiakin, ettei käyttö aiheuttaisi liian suuria haittoja. Usein ongelmatapauksia on kokonaisuudesta vain tosi pieni määrä ja kaikkien muiden pitää siitä sitten kärsiä. Liikenne on toinen todella hyvä esimerkki. Erittäin harva kuolee liikenteessä, mutta silti pyritään nollatoleranssiin hinnalla millä tahansa. Miksi?

PirpeX, Vanhatyttö ja Ziiuska, te olette just väärässä: tupakointi ravintolassa EI käytännössä aiheuta haittaa tupakoitsijoille (hehän haluavat sitä) vaan nimenomaan niille, jotka eivät polta.”

Tämä tupakkakielto ei mielestáni ole ollenkaan niin yksinkertainen asia kuin keskustelussa näytäán ymmärrettávän. Kysymys on yksilön itsemääráámisoikeudesta ja tupakan haittoja liioitellaan oikein todella paljon, jotta tátá itsemäáräámisoikeutta voitaisiin perustellusti rajoittaa. Tupakointia ja liikennekuria ei voida rinnastaa, ei myöskáän tupakan ja alkoholin aiheuttamia haittoja. Minun mielestá riittää oikein hyvin jos tupakointi kielletáán suljetuissa julkisissa rakennuksissa, muualla sen pitáä olla sallittua. Kenenkään ei ole pakko mennä sellaisiin paikkoihin, jossa poltetaan. Ja parveketupakoinnin kieltáminen rikkoo jo perusoikeutta kotirauhaan, omassa kodissa, myös sen parvekkeella on oltava oikeus tehdä mitá haluaa. Jos tupakointi kielletäán parvekkeella niin samalla tavoin pitää kieltäá myös musiikin kuuntelu, koska sekin háiritsee naapureita. Kysymys on vain ja ainostaan háiriöstä, ei mistáán muusta. On ihan turha váittäá, että parveketupakointi aiheuttaisi niin paljon myrkkypäástöjä, että siitä olisi terveydellistä haittaa naapureille. Ja jos siis aletaan kieltää asioita vain siksi, että se häiritsee jotakuta, niin ollaan vaarallisilla vesillá – mitä kaikkea voimmekaan naapureiltamme jatkossa kieltäá!

Tupakka-asiassa ollaan toistaiseksi káytön rajoittamisen tiellä. Lainsáátájä sallii kuitenkin tupakan myymisen, ehká on vielá muistissa kieltolaki, jonka aikana salakauppa ja alkoholin käyttö moninkertaistuivat verrattuna luvalliseen aikaan. Ehká jatkossa tupakan suhteen mennáán samaan kuin prostituution kanssa; tavaraa on tarjolla mutta sitá ei saa ostaa. Voiko hullumpaa kuvitella!