Ja nimenomaan

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386
mille kirjoitti:

… kaikille jotka haikailevat oman yrityksen perustamisesta Espanjaan, suosittelen kuuntelemaan ensin kokemusta omaavia maanmiehiään. Kuten Pedro50. Säästyy rahaa ihan per..sti.

Juuri niin. Itse asiasta kokemusta omaavia.

Niihin kokeneisiin voit tietenkin lukea myös suomalaisen asioidenhoitotoimiston, jonka puoleen sinun kyllä kannattaa kääntyä, mikäli et kielitaidoltasi kykene paikallisten pakeille. Mutta muista, että myös asioiden hoitaja (?) on sitten samalla yrittäjä. Siten kysyessäsi, kannattaako sinun esim. perustaa S.L. -muotoinen yritys hän saattaa vastata, että kyllä kannattaa (hänelle itselleen, joka sen tekee ja laskuttaa siitä sinua).

Eikä kukaan voi liiaksi painottaa sitä, miten tiukassa raha lopulta on ja miten paljon joudut siitä maksamaan muille, ennenkuin pystyt kuittaamaan oman palkkasi. Mutta kun hiljalleen opit ja omaat sopivan määrän hullua luovuutta, niin opit ymmärtämään miten yrittäminen voi palkita itsesi muutoinkin kuin rahalla.

Mutta sääliksi käy välillä kun katsoo millä uholla monet tietämättömät aloittavat kokeneen silmissä tuhoon tuomitus yrityksen, jossa menettävät paljon muutakin kuin rahaa. Jota voisi säästää (niin kuin Pedro50 ja Mille opastavat) ottamalla ensin asioista selvää.