ja mitä sitten?

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Anna-Katariina
Anna-Katariina Ei kirjautuneena
Liittynyt: 28.03.2008
Kirjoituksia: 10
Vastauksia: 153
bochorno kirjoitti:

Katsokaa tilastoja!
Ensimmäinen kommentti on; ihmiset jotka asuvat Barcelonassa, ovat suurin osa kotoisin Andaluciasta jne.
Eli kysymykseni on? Miksi oppia esim. suomenkieli, jolla et pärjää missään.
Espanjan kulttuuri ja kieli on vahvoja (tiedätte)… Luulen, et järki löytyy.
Toisekseen, aidot katalaanit laittavat lapsensa kouluihin mut kun oppitunnit loppuvat; opiskelemaan castellanoa tai sit vaan kotona.
Parhaimpia ystäviä on tohtori (doctora) ja ei halua todellakaan tollaista showta?
Miten te suomalaiset menette?
Kertokaa oma tarinanne.
Tulee vaan mieleen, että en oikein ymmärrä jne

Mitä enemmän kieliä osaa, sitä avarampi on maailma. Minä taas en oikein ymmärrä, että mikä siinä sinua jurppii, jos joukko katalonian suomalaisia haluaa opiskella oman alueensa kieltä. Monet meistä kuitenkin jo puhuvat castellanoa. Kuten sanottu kouluissa puhutaan katalaania, eikö esim. äiti saisi opetella puhumaan lapsensa kieltä, eikö tyttöystävä poikaystävänsä äidinkieltä tai toisinpäin, eikö sitä saisi opiskella vain omaksi ilokseen? Minusta ainakin kielten opiskelu on todella mukavaa. Ei aina helppoa, mutta palkitsevaa. Ja miten niin suomenkielellä ei pärjää missään? Ei ehkä muualla kuin Suomessa, mutta koitapa osallistua keskusteluun meidän perheen ruokapöydässä. Valitettavasti suomi on ainoa kieli, jolla pärjäät, siksi patistankin katalaani poikaystävääni suomen opiskeluun. Asiat kun ei aina ole niin mustavalkoisia. Jos et ymmärrä vieläkään, niin voit lohduttautua ihan sillä ajatuksella, että ei sinun tarvitsekaan ymmärtää.

annaleena kirjoitti:

Pitäisikö meidänkin alkaa mennä läpi tätä nettiversiota

Ihan hyvä idea. Koitetaan kehitellä jotain. Unohdin viimeks mainita, että mäkään en pääse tänään paikalle, kun on ne kullan synttärit. Mutta tulen sitten ensi viikolla. Laittakaa tänne sitten jotain viestiä mitä olette käyneet läpi.