+ ja –

LINKKI

finnfuerte
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 28.10.2006
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 97

no..tästä tulee sanomista mutta sou…suomi tämä rakas kotimaamme, jonka puolesta olen valmis rintamalla kaatumaan, mutta kun kauniisti sanoo.
niin olen pohjanmaalta kotoisin mutta en missään nimessä haluais asua niitten ”pölskäreitten” ja vaateri lippisten seas siellä
eli on upeeta olla suomalainen ja varsinkin pohojammaalaanen mutta suomessa asuminen on hirveää, kun on käynnyt avaamassa silmät muualla.

suomessa erimieltä olevat ”tapetaan” heti . eli kokeilkaa ääneen toivoa vaikka että kumpa suomessa olisi 20+ talvella. ei! suomessa pitää olla talvella kylmä lumettomasta ja leudosta talvesta ei saa nauttia kun se vaan on niin.
ja ihmisten ajatusmailma ja ainut totuus maapallon asioista tulee tv:stä ja varsinkin aamulehdestä tms. esim viime kesänä. manasin hirvikärpäsiä että kerrankos se elukka erehtyy munimaan muhun, niin työkaveri siihen heti: siis mä luin just aamulla aamulehrest että se aivan tavallinen kärpänen ja sen pää kuhisi niitä mutta se ei välittäny niistä kun aamulehden joku 15v kesätoimittaja oli kirjoittanu niin. voi per..

ja suomen veroprosentilla elää yhtähyvin 15miljoonainen kansa muualla euroopassa ja erona pelkistetysti muihin maihin on se että suomessa menee lämmitykseen enemmän rahaa
ja tarkkailkaa uutisissa vaikka bensan hintaa jos jossain utzbekistanissa palaa joku bensa asema niin suomessa nousee samana yönä bensan hinta nouseeko espanjassa ei. samassa yhteydessä näytetään jonkun saksalaisen bensa aseman hintataulukkoa jossa näytetään suomalaisille että ei se bensa silti niin kalllista ole ku saksassa! ja suomalaiset rauhoittuu… mutta mitä jos sen bensan hinta suhteutetaan palkka tasoon ja verotukseen niin totuus on että sakemannille se bensa on 2-3 kertaa halvempaa!
ja koulutus muualla päin eu:ta on pääsääntöisesti ilmaista
terveyden huolto ei ole ollu suomessa ilmaista enää vuosiin ja hoidon taso on normi eurooppalaista ei millään muotoa parempaa kuin mitä media sanoo, onhan suurin osa lääkäreistä jo virolaisia yms

lotto voitto syntyä suomeen, lintukoto yms slouganit on vaan propagandaa, jolla saadaan oravan pyörässä juoksijat sisällä.
monet ihmiset eivät ymmärrä että valtiot on isoja yrityksiä ja me sen työväki
eihän asioitten oikeaa laitaa voi sanoa, suomestahan lähtis porukka pois

ja päättäjät on typerää sakkia esim perloksen lähtö. eikö valtio olisi voinnut tehdä hys hys sopimusta perloksen kanssa ja tiputtanut niiden verot niin pieneen että firma olisi vaan pysynnyt suomessa
perloshan joutui pakosta lähteen, nokiahan olisi ottanut sitten toisen tavaran toimittajan

huh huh tätä miinus listaa voisin jatkaa loputtomiin olen meinaa pien yrittäjä
ja syke on vielä koholla täytyy rauhoittua

sitten espanjan miinukset. suurimpia syitä mitä minä koen on esim. espanjalaiselle natura ja basura on synonyymi eli kaikki paskat nakotaan luontoon ja jos niiltä tivaa asiaa niin spanjelit sanoo että kun meillä on niin paljon turisteja ja ne sotkee..moni meistä on varmasti harmitellut rikottuja lasipulloja ja roskia rannoilla mitä espanjalaiset jättää rannoille, kun ne on yön ollu kalassa tai kun hirvee läsäri perhe roudaa 40kg eväitä rannalle, muttei saa vietyä 500g roskia mennessään pois.

sitten plussat auringon lisäksi lämpö ja ihmisten iloisuus ja puheliaisuus tarttuu ja talojen värit ja kukka istukset appelsiini ja sitrus puut kauniit asunnot ja kimmeltävä välimeri saa mielen pysymään kumman virkeänä ja aamulla on upea herätä kottaraisen pitkiin vihellyksiin, nousta ja avata verhot ja todeta jep sininen taivas tulee taas upee päivä…ja ruveta keitteleen kaffia rauhassa kun ei ole kiire töihin. vaikka olisikin menossa töihin niin ei ole kiire, koska espanjassa ei ole kiire kuin liikenteessä, työmaalla ei pomot huuda korvaan että: EIKÖ SE PERKELE OLE VIELÄKÄÄN VALMIS JA PORTIN TAKANA ON TULIJOITA JOS EI HOMMA KIINNOSTA TANA!
vaan kuumana päivänä otetaan rauhallisesti ja käydään syömässä ja juomassa kevyesti pääasia että on mukavaa töissä.

plussa listaa voisin jatkaa yhtä pitkään kuin suomen miinuksia, joten vaaka kääntyy… mutta on suomessa semmosia mörköjä jotka tykkää hiihtää ahavoituneella naamalla sohjossa ja ryypätä joka helevetin viikon loppu ittensä siihen kuntoon että paska on housus ja sitte maanantaina takas sorvin ääreen… ja toistaa tätä maailman tappiin asti ja ennen kaikkea LYKÄTÄ KAIKKI ASIAT SEURAAVAAN KESÄÄN JA ELÄKE IKÄÄN.

TERVEISIN PATRIOOTTI