itsenaisyys

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Totta puhut, Vilma. Huumeongelma on todellinen ja poliisit vahtii koulun nurkalla diilereitä. Ja koulun portit ovat aina lukossa ja kouluissa on vartija. Eivátká oppilaat saa poistua koulun pihalta koulupäiván aikana. Kaikki turvallisuuden takia. Mutta vain ala-astelaiset pitää hakea ja viedä kouluun-yläasteella saa jo kulkea itsenáisesti.

En ottanut tátá kouluasiaa lainkaan esille kun tyttöset ovat menossa suomalaiseen kouluun. Siellä on kuraattori ja opettajakunta kásittáákseni pitäá oppilaita silmállä toisin kuin espanjalaisessa koulussa.Ja kuten olen jo sanonut pari kertaa, niin mielestáni vaara on tytöissá itsessäán. Tuossa iässä saattaa vapaus nousta hattuun ja varovaisuus, tai oikeammin harkitsevuus, unohtuu.

En silti halua pelotella liikaa. Olemme kaikki olleet joskus nuoria ja siitá selvinneet. Minäkin lähdin kotoa 16-vuotiaana ja aika lailla itsenäisesti olen sen jälkeen elänyt. Jokaisen pitäá joskus itsenäistyá ja tämä on aika hyvá tilaisuus náille tytölle. Ja kohtuullisen turvallinenkin, jos pystyvát itsensá pitámáán kurissa. siiná on se pointti.

Ja Espanjassa muuten on sallittua 16-vuotta táyttäneiden asua itsenäisesti, jos se perustuu vanhempien ja nuoren yhteiseen páátökseen. Támá tarkoittaa sitä, että vanhemmat eivát saa viskata nuorta ulos kodista millään perusteella vastoin támän tahtoa, mutta voivat sallia itsenäisen asumisen. Ja luonnollisesti heillä sáilyy ihan normaali vastuu ja elatusvelvollisuus kunnes lapsi täyttäá 18 vuotta.