Itse suunnittelimme muuttoa,

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Kokemuksia Espajassa asumisesta? Itse suunnittelimme muuttoa,

LINKKI

matkailevaperhe
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2013
Kirjoituksia: 31
Vastauksia: 194

Itse suunnittelimme muuttoa, mutta jätimme sen väliin ikävästä joulukokemuksesta johtuen, mutta ei siitä sen enempää, tästä on puhuttu jo tarpeeksi täällä. Jotkut ovat jopa pitäneet meitä pilkkanaan. Koska meillä asuu useita tuttavaperheitä rannikolla, niin tiedämme oikein hyvin vastauksia useimpiin esittämiisi kysymyksiin.

Ylivoimaisesti suurin syy muuttoon on useimmilla bruna. Ihmiset vain diggailevat brunasta niin paljon, että lähtevät sen vuoksi. Toinen on sitten edullinen asuminen sis. alkoholi. Jos napanderi maistuu, niin onhan se halpaa kiskasta vaikka kolme litraa tintoa päivässä kun niihin ei mene kuin alta 3 egee parhaillaan. Kolmas on ihmissuhteet ja neljäntenä tulee bisnes. Rannikolla kiinteät asumiskustannukset on halvimmillaan yksinelävällä 300 euroa kuussa sis. sähköt ja vesi. Siihen sitten kaupasta napanderit ja vähän suolaista, niin kokonaisasumiskustannukset on 500 paikkeilla. Ei paha kun Helsingissä joutuu yksiöstä maksamaan minimissään 800 euroa. Eli on olemassa suuri osa ihmisiä, jotka muuttavat rannikolle pelkästään taloudellisista syistä. Ja sitten kun napanderi alkaa maistua, niin elämä hymyilee. Ja hymyileehän se, aurinkoa on riittävästi, samanhenkistä porukkaa joiden kanssa voi juoruilla aamua iltaa jne.

Kielen oppiminen on oikeastaan täysin turhaa, jos ei ole tekemisissä paikallisten kanssa. Englannilla pärjää oikein mainiosti turistialueilla ja mikä tärkeintä ihan suomenkielellä. Siksi Fuengirolan alue onkin niin suosittu, koska kieli ei ole esteenä muutolle. Kaikki palvelut löytyy suomeksi. Voihan sitä espanjaa tietysti opetella, mutta kaupassa riittää kun sanoo Hola! tai Buenas! ja sitten asioi englanniksi. Lopuksi jos vielä huiskauttaa Gracias, niin sepä oli siinä.

Nykyään rannikon ja Suomen väliä kruisaa niin paljon kaikenlaista kuriiria ja rekkaa, että kaikki roinat kannattaa ottaa mukaan. Myydessä niistä omista säkkituoleista ja pirttikalustoista ei tahdo saada mitään, joten seurauksena on uusien hankintahinnan ja vanhojen myyntihinnan välinen tavallaan tappio. Silloin tällöin rekat liikkuu epämääräisesti puolityhjänä, joten kamat kyytiin vaan. Riippuen tavaramäärästä, jos vuokraa suuren pakettiauton ja tekee diilin, että sen voi jättää vaikka Malagaan, niin paljon sitä tulee romua siinäkin ja bonarina saa vielä eksoottisen autoloman läpi Euroopan. Eksoottisen ainakin lasten mielestä. Asuntoja ei kannata ryhtyä sen kummemmin etukäteen arpomaan. Parasta on pistää kimpsut ja kampsut kasaan, pistää muuttokuorma tulemaan, ja vuokrata vaikka alkuun kuukaudeksi jokin asunto siltä alueelta missä aikoo pyöriä. Jos se ei miellytä, niin siitä käsin voi sitten etsiä sen ekan kuukauden aikana sopivan. Useimmat on tismalleen samanlaisia niin varustukseltaan ja kunnoltaan. Ja välittäjälle kannattaa ilmoittaa tarkat kriteerit, niin asunto on mahdollista haarukoida yhden käden sormiin: 1. parveke/ei parveke, 2. parkkihalli/ei parkkihalli, 3. montako huonetta, 4. etäisyys rantaan, 5. hinta.

Harrastuksena useimmilla on eläminen. Sitten on urheiluharrastuksia, joista yleisimmät ovat kävely ja golf.

On turvallista elää. Missään päin maailmaa ei tietysti kannata keskellä yötä mennä pimeille kujille kolmen aikaan yöllä kännissä pullistelemaan, mutta noin tavallisesti on turvallista. Narkomaanit tietysti välillä tekevät kepposiaan, mutta poliisi on hyvin tehokas rikollisuuden selvittämisessä. Jos tapahtuu ryöstö, niin AP ja AP7 on heti suljettuna kaikista rampeista ja siellä gestapo venttaa vaan haavinsa kanssa, että narkit saapuvat satimeen. Koti-ikävää ei ole. Mutta yleensähän on niin, että muuttajat jakaantuvat kahteen ryhmään: 1. ne jotka muuttavat pysyvästi/toistaiseksi ilman aikomusta mennä takaisin ja 2. ne jotka ovat määräaikaisesti/tai joilla on tarkoitus mennä takaisin. Tämä kakkosryhmä on sitten niitä, jotka merkkaavat paluupäivän kalenteriin ja alkavat heti muutettuaan odottaa milloin pääsevät takaisin. Toki tämä on ehkä vähän kärjistettyä, mutta tämä on se pääjako.

Suomesta kaivataan useimmiten salmiakkia. Ikeasta ei enää saa salmiakkia eikä merkkikarkkeja. Ingvar meni ja brändäsi karkit ja keksit omilla nimillään. Lihapullia saa Ikeasta 2,95 hintaan (ranskalaiset+lihapullat+juoma). Suomikaupasta saa Pehtoorin ruisnappeja ja silliä. Ja sitten kun niitä sukulaisia ramppaa ihmettelemässä sitä tapahtunutta muuttoa, niin heiltä voi pyytää tuliaisina sitä mitä sattuu tarvitsemaan. Suomiradiota voi kuunnella netistä ja tvkaistan kautta näkyy kaikki suomikanavat pienellä noin tunnin viiveellä. Fin Fun juomatkin saa nykyään Mijaksen Carrefourista ja lunta ei kaipaa kun muistaa, että skimbaamassa voi käydä vuorilla.

Tervemenoa Fugeen! 🙂