Itse muutimme heinäkuun

LINKKI

Mariitta
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 102
Vastauksia: 959

Itse muutimme heinäkuun helteiden aikaan Espanjaan 3 koiran kanssa. Tulimme via Baltica, paperisota helpompi kuin Ruotsin kautta ja itse arvelimme että lauttamatka Suomi-Saksa 3 ”otuksen” kanssa ehkä liikaa?
Ajoimme n 5-6 tuntia, sitten lyhyt pysähdys sivutiellä/levähdyspaikalla. Pikapissitys, vettä ja taas matkaan..Ruoka ei maittanut stressin ja kuumuuden takia. Aamulla ja illalla pikkasen näykkivät. Yritin pitää myös ajon aikana vettä saatavilla, mutta eivät suostuneet liikkuvassa autossa juomaan.
Tankkauksen yhteydessä kävin usealla huoltoasemalla kostuttamassa koirat autonpesupaikalla, kummasti viilensi niiden oloa muutamaksi tunniksi. Ja samalla saimme hilpeyttä aikaan muissa kulkijoissa 😉
Toinen hyvä keino on laittaa hyvin jäädytetyt kylmäkallet koiran makuualustan alle, auttaa usean tunnin oloa. Kostutetut pyyhkeet ajavat saman asian.
Yöpyminen onnistuu helpoiten huoltsikoiden yhteydessä/vieressä olevissa motelleissa. Tupakkahuoneen kun pyysi, ei liioin ollut koirista kiistaa. Savuttomat huoneet kun ovat allergisille myös. Ja isot parkit/pihat riittävät ulkoilutukseen.
Perille päästiin, mutta kyllä oli koirienkin pinna kireällä..Jossain vaiheessa matkaa minä itse istuin takapenkillä 2 kanssa ja 1 sai nauttia vuorotellen etupenkin rauhasta ylhäisessä yksinäisyydessä kuskin kaverina. Vähensi huomattavasti murinaa ja hammaskaluston esittelyä:) Farmari-auto olisi ollut ehdoton plussa tuolloin..