itse koen marbellan, ja

LINKKI

marbesa
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.10.2010
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 43

itse koen marbellan, ja muutenkin aurinkorannikon, paljon turvallisemmaksi kuin entisen kotikaupunkini helsingin.

asumme itä-marbellassa ja meidän urbanizacion on mielestäni hyvin turvallinen. talvella täällä ei paljoa jengiä pyöri ja nämä pysyvät naapurit tulee aika tutuiks. mutta – törmää täälläkin idiootteihin. yks viikonloppu pojat ajelivat autollaan pimeällä ja tööttäilivät ja huutelivat autosta – noh vähän ne säikäytti kun on tottunut ettei kukaan mitään huutele. kello oli toki jo lähemmäs 01… ja oli tässä joku viikko sitten joku kaatanut valkoiset maalit naapureiden portinovelle ja auton päälle – sekin oma heidän keskeinen riita.

nuori kun vielä olen, niin käyn paljon ulkona – illalla ja yöllä. enkä koskaan ole kokenut oloani turvattomaksi tmv missään – marbellan keskustassa, puerto banuksessa tai milla de oron yökerhoissa. yhden, ehkä kaksi tappelua olen nähnyt.

toisin on helsingissä, jossa monet kerrat nuorempana teininä juostiin metroasemalta kotiin kun joku tumma hahmo seurasi. tai metrossa humaltunut jengi tuli aukomaan päätään. yöllä on paikkoja jonne en yksin menisi helsingissä. ja eikös ne tappelut ole ihan joka viikonloppuisia siellä steissin tuntumassa – kulttuurijuttu tai jotain. ja huh, jos tulee sanomista, mutta nuo afrikan kaverit – harvemmin sitä kutsuisi mukavaksi olla heidän kanssaan tekemisissä yöllä yksin. täällä he ovat harmittomia feikkilaukkukaupustelijoita rannoilla päivisin. ei tarvitse yhtä kertaa enempää sanoa ei.

ja nämä rikolliset – niinkuin itsekin mainitsit – sopivat niitä erimielisyyksiään keskenään. niitä ei näe, eikä kuule. eikä tarvitsekaan tietää.

ja sitten on aina näitä, kaverin kaverin stooreja – jonkun pyyhe varastettiin rannalla (oli lähtenyt kävelylle), jonkun laukku ryöstettiin autosta kun omistaja oli astunut ulos (malagassa tosin). mä kiteyttäisin, ja moni kaverinikin, että marbella on ehkä vähän eri asia, kuin esim malaga. täällä on niin paljon ulkomaalaisia, ja jotenkin ihan eri meininki. huomasin kerran salille mentäessä, että avomersun penkillä oli uusi iphone, ketään näkynyt lähelläkään autoa. salilta poistuessa puhelin oli edelleen siinä penkillä, samassa paikassa.

voi olla etten itsekään seuraa niin paljon niitä uutisia/lehtiä, että kuulisin jokaikisestä rikoksesta. mutta mieluummin näin ihan tietoisestikin sitten – tieto lisää tuskaa. mun on hyvä olla täällä ja piste 🙂