Itse kävin 08-09 talven

LINKKI

flhx
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 31.01.2008
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 18

Itse kävin 08-09 talven aikana kaksikin kertaa Kivellä, ihan mielenkiintoinen paikka ja täynnä historiaa. Tai itseasiassa kävin kolme kertaa, ekalla kerralla kolkuttelin portteja ilman passia/EU-henkilökorttia joten sisään ei päässyt…No, ei haitannut, ajoin sitten Portugaliin. Mitenkään erityisen halvalta tuo paikka ei vaikuttanut mutta eipä ollut tarvetta shoppailuun, pyörä kun piti ajaa takaisinkin Suomeen ja mennessäkin oli jo miltei täys lasti. Ja kannattaa muistaa että euron kurssi maksaessa on luonnollisesti melko heikko, Main Streetin varrelta löytyi ainakin Barclays pankki jonka seinästä kävin nostamassa puntia. Ja toki visalla pystyy maksamaan mm.hotelleissa, muuten en sitä kokeillut kun ei tarvetta ollut.

Itse en mennyt kiertoajelulle isolle kivelle taksilla vaan ajoin pyörällä sinne ylös(9puntaa oma auto/mp), enpä tunne kovin montaa tuttua jolla olisi kuvia omasta fillarista tuon kiven päällä…Tippukiviluolissa ollessa tuli mietittyä että osaavatkohan apinat varastaa kypärän ohjaustangosta…ei sentään. Yhden apinan näin hyökkäävän autoon pyrkivän miehen kimppuun joten noita ötököitä kannattaa oikeasti varoa. Itse pidin etäisyyttä riittävästi, en halunnut joutua potkunyrkkeilemään mitään karvakasaa, olisivat vartijat ehkä olleet asiasta hieman nyreänä.

Itseäni ainakin hieman hämmästytti espanjankielisten osuus paikan väestöstä, nimittäin selkeästi espanjalaisia sukujuuria omaavia koululaisia oli yllättävän paljon ja spanskia kuuli puhuttavan melko usein.

Tuosta Espanja/Gibraltar kiistasta kävin keskustelua espanjalaisen kaverini kanssa, hän kiivaili kovasti siitä että kivi kuuluu heille. Kysymykseeni että mites sitten Ceuta ja Melilla,sama tilannehan niillä on, hän aitona spanskina tietysti kohautteli olkapäitään(tiedätte kyllä miten..), mutta totesi sitten että hän on kyllä valmis luopumaan molemmista jos kivi palautuu Espanjalle. Herkkä aihe, kaverini muuten on n.25v joten jopa nuorista löytyy niitä jotka kokevat kiven kuulumisen Englannille olevan väärin.(Hän ei muuten ikinä ole käynyt kivellä, sanoi että jos sinne menee niin ottaa konekiväärin ja Espanjan lipun mukaan ja vie ne kiven päälle julistaen paikan kuuluvan Espanjalle…Itse sitten lähetin txtviestin kiven päältä että sori vaan, ajoin oman harleyni kiven päälle joten nyt tää paikka kuuluu Suomelle…)

Uutena nähtävyytenä oli joulukuussa 08 Europa Pointin vierelle haaksirikkoutunut rahtilaiva, silloin siellä käydessäni laivan lastia juuri purettiin ja koko laiva oli rantakallioiden vieressä meressä, poikki menneenä tosin. Toisella reissullani maaliskuussa 09 oli laivasta enää peräosa jäljellä.

Europa Pointilla muuten oikeastaan vasta hahmotin kuinka lähellä oikeasti se Afrikka olikaan, kävin sitten pikareissulla sielläkin.

Edit: ai niin, tuon kiven ympäri ei sitten päässytkään ajamaan vaikka muutamassa kartassa sen ympäri tie näyttäisi vievänkin. Tuli kokeiltua, tie on ehkä olemassa, mutta suljettu porteilla.

Lentokenttä oli myös erikoinen kokemus, molemmilla kerroilla tuli katsottua koneen lähtö, ekalla kerralla kiven päältä. Tokalla kerralla kentän vieressä nappulat pitivät futisturnausta samalla kun parikin konetta lähti kentältä.