Isäpuoleni kuoli 1,5-vuotta sitten…

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Kuolema Isäpuoleni kuoli 1,5-vuotta sitten…

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Willi
Willi Ei kirjautuneena
Liittynyt: 31.01.2007
Kirjoituksia: 28
Vastauksia: 792

ja itse hoidin Suomen päässä asiat ja äitin hoiti Espanjan päässä. Tuhkaaminen olisi todellakin tullut halvemmaksi kuin arkussa ”kotiin kuljetus”. Kunnioitimme vainajan tahtoa ja teimme arkkukotiutuksen.
Kaikki paperiasiat olivat kunnossa espanjan päässä 3:ssa päivässä. Niin hautausurakoitsijoiden paperit, kuolintodistus kuin kaikki poliisien tekemät paperit. Ongelmat olivat sitten Suomen päässä. Sain käydä sieviä keskusteluja erilaisten virastojen ja viranomaisten kanssa. Yhden viraston mukaan, vainajaa ei olisi saanut kuljettaa Helsingistä eteenpäin, vaan se olisi pitänyt toimittaa Helsingin patologiselle osastolle, jossa vainajalle olisi tehty ruumiinavaus, koska tämän viraston mukaan KAIKKI ulkomailla kuoleille tehdään ruumiinavaus vaikka mukana olisi hyvin selkeä kuolitodistus ja lääkärin/kuolinsyytutkijan tekemän todistus kuolinsyystä.
No tässä tapauksessa otin yhteyden poliisiin josta sain sitten tietoa asiasta. Vainajan voi kuljettaa omalle kotipaikkakunnalle/hautauspaikkakunnalle, jos siellä on mahdollisuus käyttää läänin kuolinsyytutkijaa. Varmistin asian omasta synnyinkunnastani, jonne isäpuoleni haudattiin ja kas kyllä, meillä oli mahdollisuus käyttää läänin kuolinsyytutkijaa. Joten soittamaan takaisin tähän virastoon ja ilmoittamaan, että saamme siirtää vainajan hautauspaikkakunnalle. No virkailija ei meinannut hyväksyä ja uskoa tätä ennen kuin kerroin, että olin saanut tiedot Helsingin poliisista. Jonka jälkeen sain virkailijalta nyrpeän ”hyvä on” kommentin ja kuulemiin. Sitten on myös ihan hyvä myös pitää huoli siitä että sen hautauslupa paperin saa siltä kuolinsyytutkijalta. Meidän tapauksessamme hän unohti kirjoittaa sen ja saimme lapun vasta 3 päivää ennen hautajaisia.
Tässä siis erittäin hyvä esimerkki siitä, että tuhkaamalla asiat hoituvat huomattavasti helpommin ja Suomen päässä ei tarvitse käydä hirmuista paperisotaa ja taistoa ja poliisissa juoksemista.