Intensiivikursseista vielä

LINKKI

kosmopoliitihko
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.09.2011
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 3

Ongelma: Tällä hetkellä kielitaitoni rajoittuu suomen lisäksi englantiin. Harkitsen kuitenkin kansainvälisten töiden hakemista jolloin pelkkä englanti (fluent) ei riitä. Vaaditaan jonkintasoista osaamista (knowledge) myös toisesta, esim. espanjan kielestä.

Mahdollinen ratkaisu: Olen harkinnut anovani vapaata nykyisestä työstäni esim 2-3 kuukaudeksi ja tämän ajan käyttäisin espanjan intensiivikurssilla kohdemaassa. Jos tällaiseen päädyn, niin jotain alkeistason kursseja yrittäisin sovittaa aikatauluuni jo ennen lähtöä. Mietin, millaiselle tasolle muutamassa kuukaudessa on mahdollista päästä. En ole niin sanotusti kieli-ihmisiä, ruotsikin on lukion jälkeen unohtunut lähes täysin. Englanti puolestaan sujuu riittävässä määrin, että pärjään sillä suullisesti ja kirjallisesti asiantuntijatehtävissä työelämässä (toki huomaan senkin rapistuvan kun nykyisessä duunissa ei paljonkaan tarvi).

Tässä nyt punnitsen, onko intensiivikurssilla mahdollista tuollaisessa ajassa päästä sellaiselle tasolle, että se riittäisi hakuprosessin vaatimusten täyttämiseen. Varsinainen työkieli kuitenkin olisi englanti. Eikä tietenkään ole varmaa, että riittävän espanjantaidon saavutettuani menestyisin hakuprosesissa. Toisaalta, kielten opiskelu tuskin koskaan menee hukkaan jos vain taitoa ylläpitäisi ja kehittäisi.