Inhottavaa olla

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat LÖRPÖTTELYLOOTA 1 Inhottavaa olla

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Caperucita
Caperucita Ei kirjautuneena
Liittynyt: 27.10.2007
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 35

Inhottavaa olla väärässä. Olen uskonut tosi kovasti, että kyllä tämä tästä ikävä Espanjaan hellittää niin kuin ennenkin, mutta kun ei. Siitä on sentään noin 5kk kun olen Fuengirolasta tullut, olemme muuttaneet Jyväskylästä Helsinkiin, olen saanut oman uuden alani työpaikan täältä, hyvästellyt rakkaita ystäviä ja saanut uusia sekä kokenut vastoinkäymisiä ja onnen hetkiä tässä välillä. Siltikin jokin pieni ääni sydämessä sanoo, etten voi unohtaa Espanjaa. Onnea siis niille, jotka pääsevät täältä pois.

Raya joskus osuvasti sanoi, että tekee päivittäin pieniä päiväunelmamatkoja tuttuihin maisemiin Espanjassa. Siltä minustakin tuntuu. Kun suljen silmäni voin kuvitella matkustavani renfellä, vaikka istunkin metrossa. Voiko maahan rakastua?

Rakkauteni on kuitenkin tällä erää toivoton, sillä elämäni mies ei halua (ainakaan vielä) lähteä Suomesta pois ja minäkin tarvitsen kokemusta uudessa ammatissani. Mutta ehkä vielä joskus…

Vaikka tämä kirjoittelu onkin hieman mollivireistä useimmiten, olen tällä hetkellä oikeastaan helpottunut. Jos Espanjassa kaikki ei aina ihan mene aikataulujen mukaan, niin kyllä täällä Suomessakin sattuu. Vuokrasimme nimittäin eräältä yhtiöltä asunnon ja muuttopäivänä sisään astuessamme huomasimme, että asunto onkin remontissa, lattiat revitty pois, asunto puoliksi maalattu, vessassa ei edes vessanpönttöä ja paikka täynnä erilaisia koneita. Remontin tekemisestä ei missään vaiheessa ollut meille kerrottu. Päivä sattui olemaan vielä sunnuntai, joten asianomaisiin yhteyttä ei saatu. Onneksi avuliaiden naapurien, ystävien ja sukulaisten avulla muuttotavarat saatiin jonnekin sisätiloihin ja autossa odottavat kisulit ruokittua ja hoitoon. Nyt olemme päässeet muuttamaan asuntoon ja kuinka helpottava tunne onkaan se, että on paikka missä asua.

Tämän halusin jakaa opettavaisena kertomuksena siitä, kuinka kaikkea voi sattua ja mihin kaikkeen sitä täälläkin kannattaa varautua.