Imovane

LINKKI

freesoul65
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2012
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 697

Imovanen haittapuolia ovat unen laadun kärsiminen (REM-uni) ja tympeä karvaan metallin maku suussa, joka voi kiusata pitkälle seuraavaa päivää.

Suosittelisin kokeilemaan pientä annosta mirtatsepiiniä (useita geneerisiä valmisteita). Menette vain apteekkiin ja pyydätte ”MIRTAZAPINA xxx”. Löytyy vino pino erilaisia geneerisiä variaatioita tuosta lääkeaineesta, niin suussasulateltavia kuin perinteisiä nieltäviä tablettejakin.

Sopiva annostus unilääkkeeksi on erittäin pieni, n. 3 – 7,5 milligrammaa, toisin sanoen esim. puolikas yhdestä 15 milligramman tabletista. Liian suurta annosta ei pidä ottaa, koska tällöin mirtatsepiini muuttuukin PIRISTÄVÄKSI unettavan vaikutuksen sijaan.

Mirtatsepiinin etuja unilääkkeenä on unen laadun paraneminen, REM-uni ei häiriinny, ei muodosta tottumusta, olemattomat sivuvaikutukset noin pienillä annoksilla sekä edullisuus.

Mirtatsepiini on ihan yleisessä käytössä Suomessa vanhainkodeissa ym. ylläkuvatussa käyttötarkoituksessa.

Jos tuntuu, ettei mirtatsepiini yksinään riitä, voi ottaa Imovanen puolikkaan tai mieluummin tsopideemitabletin puolikkaan nukahtamisvaikutuksen tehostamiseksi. Annostelu noin 0,5 h ennen nukkumaanmenoa. Imovanea tai tsolpideemiä ei pidä käyttää 2 viikkoa pidempään, koska niihin muodostuu tottumus. Pidemmät unihäiriöt on erikoislääkärin selvitystyöksi kuuluva asia.