Ilmeisesti

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Lumenluoja
Lumenluoja Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.02.2010
Kirjoituksia: 55
Vastauksia: 1489
pasipa kirjoitti:

Yleislakkoko tanaan,
kaikki toimi akselilla Malaga – Marbella,
missaan en nahnyt ohiajaessani suljettuja liikkeita tai
edes lapunlappua aiheesta, auki olevissa liikkeissa kaikki ok, mielenosoittajista tai
muutakaan aiheseen liittyvaa hassakaa.
Autopistalla oli yksi kassa maksupisteessa auki, liekko lakkoilua sitten se.
Maskoin kortilla joten eipa tarvinnut jonotella siinakaan.
Kavin Mercadonssa ostoksilla, ei mitaan..

Alkaakohan kansaa painaa jo vasynys tasta kaikesta?

Huono vai hyva, mietin…, kuitekin tunnelma Malagassakin on aika ajoin
hyvinkin erilainen kuin aiemmin.
Ihmiset hermostuneempia, valilla sellainen rahajahtamisherkka tunne katuelamassa.
Valtavsti ihmisia menossa ikaankuin ei mihinkaan, paamarattomasti.
Vai kuvittelenko vain?

rannikolla on niin vähän espanjalaisia ja nekin vielä sellaisissa paikoissa töissä, että eivät kehtaa lakkoilla eivätkä saa joukkovoimaa takseen. Tämä on sitä yhteiskunnan sirpaloitumista (ihan yleistys) aina vain pienempiin yksiköihin ilmeisesti. Sisämaasta en osaa sanoa omakohtaista näkemystä kun ei ole ollut asiaa sinne juuri viimeiseen muutamaan kuukauteen ”syvälle” kansan pariin. Mutta voisi olettaa, että siellä missä ovat pienfirmat ja raudan vääntäjät on olot aika ankeita. Tuskin kauppakaan käy oikein missään liikkeessä.

Olen tarkkaillut katukuvaa ja jotenkin tosiaan tuntuu, että toimettomat ovat keski-ikäisiä miehiä. Nuoret ja naiset ovat jossain muualla kun oletan, että varsinkin nuoria on jo tilastojen mukaan hyvin paljon toimettomana. Eivät vaella vaan polttavat tupakkia ja notkuvat kadunkulmissa ja baarien edustoilla. Ja jotenkin fiilis on sellainen, että kansa tuntee uhkaa viranomaisten puolelta kun harmaata taloutta koitetaan suitsea tavalla ja toisella. Nyt on espanjalaistenkin aika maksaa kiltisti verot ja maksut täysimääräisenä kuten me ”turistit” teemme. Toivottavasti Santiksen mainitsemat ”hampputukat” eivät lisäänny vaan järjestys pysyy; vaikka sitten poliisivoimin.

Näyttäisi siltä, että Espanja polarisoituu entistä enemmän näinä aikoina. Navat ja niiden sijainnit lienevät melko selkeitä? Mitä tulee väsymiseen, niin se on huono juttu, koska se voi johtaa apaattisuuteen tai kiukutteluun josta äityy tuota pamputtelua, joka taas ei auta yhtään mitään.